Hrvat je krivac za otkazivanje borbe stoljeća: Agron Smakići je brutalno rasjekao Furyja

Ništa od spektakla u Rijadu

Hrvat je krivac za otkazivanje borbe stoljeća: Agron Smakići je brutalno rasjekao Furyja

Haris Zilić

Glavna vijesti u svijetu sporta danas je otkazivanje borbe stoljeća između Oleksandera Usyka i Tysona Furya koja se trebala održati 17. februara u Rijadu u Saudijskoj Arabiji.

Pomenuta dva teškaša trebala su se boriti za pojase u četiri najvažnije organizacije (WBA, WBC, WBO i IBF). Međutim, stigla je iznenađujuća vijest, od borbe neće biti ništa, a razlog je povreda Furya.

Fury je dobio posjekotinu na sparingu, a nakon pregleda doktorskog tima prognoze su da treba mirovati minimalno 14 dana.

Pojavio se snimak sa pomenutog sparinga, iako je rezolucija videa loša, vidi se da je Furya rasjekao hrvatski teškaš Agron Smakići.

Mediji specijalizovan za borilačke sportove Fight Site je raspolagao informacijama da se 33-godišnji Zagrepčanin nalazi u Furyevom kampu u Rijadu gdje se Fury spremao za meč protiv Usykaa.

Oglasi

Da video nije izmišljen i da ne bude zabune, potvrdio je i sam Smakići koji je za pomenuti Fight Site potvrdio da se on nalazi na snimku.

Ono što je sigurno, Fury je zaista zadobio povredu, tako da razni komentari i špekulacije padaju uvodu. Bilo je i onih koji su sumnjali u istinost tvrdnji.

Sigurno da je iznenađenje činjenica da je bokser iz Hrvatske bio u sparingu sa Furyjem i da je dio nejgovog kampa.

Nakon otkazivanja borbe oglasio se i Usyk sa svojim timom. Oni su spremni doći u Saudijsku Arabiju, ako bi se pronšao adekvatan protivnik. Navodno se pregovara da na mjesto Furya uleti obavezni izazivač po IBF verziji, Hrvat Filip Hrgović, ali i o tim detaljma trebalo bi se više znati u narednim danima.

Sve u svemu spektakl sredinom februara ostao je na papiru, a kako će se sve razvijati u narednom periodu saznat ćemo u narednim danima.

Nema sumnje da je ovo tema koja će izazvati dodatne komentare i reakcije u sportskom svijetu, posebno u svijetu borilačkih sportova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi