Filip Hrgović 'gasi' momka kojeg su svi vidjeli kao vladara teške kategorije i istinsku mašinu
Hrvatski bokser čeka rasplet situacije (Foto: Instagram)

Nazire se rival

Filip Hrgović 'gasi' momka kojeg su svi vidjeli kao vladara teške kategorije i istinsku mašinu

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović mogao bi borbu za IBF prvaka svijeta teške kategorije odraditi protiv britanskog boksera Daniela Duboisa. Takav rasplet situacije za sada je najizvjesniji.

Filip Hrgović je obavezni izazivač IBF-a za napad na pojas prvaka svijeta teške kategorije i on će svoju šansu dobiti već ove godine i to odmah nakon što Oleksandr Usyk i Tyson Fury potvrde revanš meč nakon 17. februara kada će se po prvi put naći u ringu.

IBF je naredio oduzimanje pojasa nakon službene potvrde revanša, a Filip Hrgović će se kao prvi izazivač naći u borbi za pojas. Ime protivnika još uvijek nije poznato, ali jedno ime iskače u prvi plan - Daniel Dubois.

26-godišnji britanski teškaš (20-2) nekadašnji je WBA Regular prvak svijeta. Bez titule je ostao nakon poraza od Oleksandera Usyka, no na pobjedničke staze se vratio izuzetnim nastupom protiv ogromnog Amerikanca Jarrella Millera u Saudijskoj Arabiji.

Pokazao je 'Triple D' da su ga mnogi prerano otpisali zbog dva poraza koja ima u karijeri i da najbolji dani tek dolaze za njega, a novi izazov mogao bi biti Filip Hrgović.

Oglasi

El Animal je spreman da se bori apsolutno sa svima. Međutim, odbili su ga Anthony Joshua i Joseph Parker, spominje se Jared Anderson, no opcija za borbu s Duboisom je za sada najizglednija.

Mnogo više o svemu će se znati nakon 17. februara i borbe između Usyka i Furyja, odnosno odluke IBF o eventualnom oduzimanju pojasa pobjedniku meča. Ipak, dosta toga se može promijeniti i apsolutno sve u svijetu boksa se mora uzimati s rezervom.

Podsjetimo, neporaženi hrvatski teškaš je posljednji meč imao protiv Marka de Morija kojeg je 23. decembra u Saudijskoj Arabiji lagano sredio u prvoj rundi.

Eventualni meč Hrgovića i Duboisa mogao bi se desiti tokom ljeta, no treba napomenuti da je za sada sve samo ideja i da nikakav dogovor nije postignut.

Daniel Dubois radi meč za EBU naslov

Prije eventualnog meča s Hrgovićem Daniel Dubois je odlučio uskočiti u meč za prvaka Evrope (EBU) protiv Belgijanca Ryada Merhyja.

Oglasi

Merhy se za upražnjenu titulu prvaka Evrope teške kategorije trebao boriti protiv Nijemca Toma Schwarza, ali se povukao. Dubois je odlučio uskočiti i pokušati uzeti pojas.

Svakako da će Britanac biti favorit protiv Merhyja. Belgijanac je nedavno šokirao kompletnu Francusku i ugasio je karijeru nekada velike nade svijeta boksa Tonyja Yoke, te je dobio prostor da se pokaže na velikoj sceni.

Meč s Duboisom bi mu mogao donijeti mnogo. Pokazao je da zna iznenaditi favorite, ali Britanac će definitivno biti taj koji će voditi glavnu riječ u ovoj borbi.

Ipak, protiv Hrgovića britanski teškaš sigurno ne bi bio favorit. El Animal je čovjek pred kojim drhte mnogi i dosta je vrhunskih imena koji su pobjegli od borbe s njim.

Top Komentari

user1676286668
Hahahah ovaj ko peljto gasi kuhare i konobare...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi