Hrvatska može biti ponosna - Razlog je Filip Hrgović!
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

El Animal među najboljima na svijetu

Hrvatska može biti ponosna - Razlog je Filip Hrgović!

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović (31) nalazi se među najboljim teškašima svijeta. Potvrda toga je stigla od strane Ring magazina koji je hrvatskog teškaša postavio na ukupno šesto mjesto najboljih na svijetu.

Filip Hrgović je proteklog vikenda u Saudijskoj Arabiji lagano pobijedio Australca Marka de Morija. Posao je El Animal završio u prvoj rundi.

Hrgović je tako ostao aktivan pred meč za IBF naslov prvaka svijeta kojeg će imati u 2024. godini i u kojem će mu protivnik vjerovatno biti Anthony Joshua.

I dok čeka meč karijere hrvatski teškaš je na listi Ring magazina došao jako visoko. Ukupno je peti izazivač, a šesti najbolji teškaš svijeta po čuvenom listu.

Ring magazin dodjeljuje titulu najboljeg boksera po kategorijama. Čine to od 1922. godine kada je prvi pojas dobio Jack Dempsey.

Oglasi

Vlasnik The Ring pojasa u teškoj kategoriji trenutno je čudesni Ukrajinac Oleksander Usyk. Hrgović je peti izazivač ili ukupno šesti najbolji bokser teške kategorije na svijetu.

Nema nikakve dileme da Hrvatska mora biti ponosna na Hrgovića. Nakon Željka Mavrovića nakon 25 godina će imati još jednog teškaša u borbi za pojas i neće biti nikakvo iznenađenje ako Hrga zaista i uzme pojas.

Lista magazina The Ring nakon borbi u Saudijskoj Arabiji izgleda ovako:

Oleksander Usyk (šampion)
1. Tyson Fury
2. Anthony Joshua
3. Zhilei Zhang
4. Joseph Parker
5. Filip Hrgović
6. Frank Sanchez
7. Jared Anderson
8. Joe Joyce
9. Deontay Wilder
10. Agit Kabayel

Filip Hrgović čeka protivnika u borbi za IBF pojas

IBF pojas prvaka svijeta teške kategorije ostat će upražnjen nakon borbe za apsolutnog prvaka između Oleksandera Usyka i Tysona Furyja, koja se održava 17. februara u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

Pobjednik će zbog klauzule o revanšu biti primoran napustiti pojas, a Filip Hrgović će kao prvi izazivač Oleksandera Usyka ući u meč za titulu.

Glavni kandidat za borbu s njim je Anthony Joshua. Kamp britanskog teškaša izrazio je spremnost za organizaciju borbe, no postoje i druge opcije, pa je dogovor još na čekanju.

Pored Joshue spominje se ime američkog teškaša Jareda Andersona, a svoju šansu bi mogli tražiti još Joseph Parker, Frank Sanchez, ali i Daniel Dubois.

Hrgović će dakle sasvim sigurno imati meč za pojas, a ime protivnika moglo bi se saznati veoma brzo.

Top Komentari

user1676286668
Lik tuko kuhare i dinare i dobio nadimak el animal sta bi bilo da je koga poznatog istuko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi