Filip Hrgović za svjetski naslov protiv poznate face: Nedavno je kao niko nikad ponizio Wildera
Hrvatski bokser protiv sjajnog novozelandskog borca (Foto: Alan Stanford)

Parker je ozbiljna opcija

Filip Hrgović za svjetski naslov protiv poznate face: Nedavno je kao niko nikad ponizio Wildera

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović borit će se za pojas IBF prvaka svijeta teške kategorije. Protivnik će mu, po svemu sudeći, biti Novozelanđanin Joseph Parker.

Filip Hrgović obavezni je izazivač Oleksandera Usyka za IBF pojas prvaka svijeta. Ipak, Ukrajinac neće biti njegov naredni rival zbog dvije borbe protiv Tysona Furyja, pa će nakon 17. februara IBF pojas ostati upražnjen.

Hrgović se prvobitno za titulu trebao boriti protiv britanske zvijezde Anthonyja Joshue. Ipak, kako je AJ za mart zakazao spektakl protiv Francisa Ngannoua, Hrgović je ostao bez potencijalnog meča.

Nazire se međutim ime čovjeka s kojim bi El Animal mogao ući u ring za upražnjeni pojas. To je fenomenalni novozelandski bokser Joseph Parker.

Parker dolazi iz fenomenalne pobjede nad Deontayem Wilderom, kojeg je demolirao u 12 rundi, te će na IBF ljestvici doći odmah iza Hrgovića i Joshue. To vjerovatno znači da će upravo on biti protivnik hrvatskom bokseru, a borba bi se eventualno mogla održati već u 8. marta u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

31-godišnji Joseph Parker nekadašnji je WBO prvak svijeta. Pojas je izgubio od Anthonyja Joshue, a zatim je imao poraze od Dilliana Whytea i Joea Joycea.

Ipak, vratio se u velikom stilu na scenu. Demolirao je Wildera u Saudijskoj Arabiji, te je sada WBO Interkontinentalni i WBC Internacionalni teškaški prvak.

Sada bi mogao dobiti jedinstvenu šansu da napadne IBF pojas. Duel njega i Hrgovića definitivno bi bila bokserska poslastica i pobjednika je jako teško prognozirati.

El Animal je na omjeru od 17-0 u karijeri, dok je Parker na omjeru 34 pobjede i tri poraza.

Filip Hrgović: "Sebe smatram najboljim na svijetu"

Filip Hrgović lagano je prošao kroz Marka de Morija i došao je do 17. pobjede u karijeri. Sebe hrvatski bokser smatra najboljim na svijetu.

Oglasi

"U mojoj glavi ja sam najbolji na svijetu", rekao je Hrgović i dodaje:

"Osjećam da sam najbolji, osjećam kako mogu pobijediti svakog borca na svijetu, ali znam da to moram i dokazati", rekao je nedavno Hrgović.

Ono što je izvjesno, hrvatski bokser će imati šansu da postane šampion svijeta, a eventualni meč protiv Josepha Parkera bio bi mu najveći izazov u karijeri.

Pored Parkera, postoji mogućnost borbe protiv Amerikanca Jareda Andersona (16-0). Više će se znati nakon što IBF osvježi listu najboljih teškaša u narednih nekoliko dana.

Top Komentari

user1676286668
Ovaj kako je kreni naći će mu kao peljti nekog kuhara da se potuku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi