Povratak Predatora - Snagu zvijeri osjetit će bivši šampion, kultna legenda ili moćni Kinez
Foto - Instagram

Ngannou se bori već 23. decembra

Povratak Predatora - Snagu zvijeri osjetit će bivši šampion, kultna legenda ili moćni Kinez

Midhat Šljivak

Francis Ngannou oduševio je svijet boksa odličnom borbom protiv WBC prvaka teške kategorije Tysona Furyja. Kamerunac je izgubio podijeljenom odlukom sudija, no ispao je apsolutni pobjednik u očima javnosti i već se planira njegov novi meč u Saudijskoj Arabiji. Poznata su i imena potencijalnih rivala s kojim  bi 23. decembra trebao ući u ring.

Saudijska Arabija planira je 23. decembra organozovati borbu za apsolutnog prvaka svijeta između Tysona Furyja ili Oleksandera Usyka, ali su planovi pali u vodu nakon što je Kralj Cigana dobio ozbiljne batine u borbi s Francisom Ngannouom.

Kamerunski Predator odradio je fenomenalan meč protiv Furyja, izgubio je podijeljenom odlukom sudija, ali je osvojio javnost širom svijeta, posebno u Saudijskoj Arabiji koja mu je odmah ponudila ponovnu saradnju.

Kako je borba između Furyja i Usyka zakazana za 23. decembar pomjerena za narednu godinu, Ngannou je dobio poziv organizatora za taj datum i on ga je navodno sa zadovoljstvom prihvatio, te će se po svemu sudeći po drugi put pojaviti u bokserskom ringu.

Saznao je Kamerunac i moguće rivale za ovaj meč. To su dobro poznata imena u svijetu boksa koja bi rado prihvatila borbu s moćnim udaračem, a to su nekadašnji WBO prvak svijeta Joseph Parker,  čvrsti Kinez Zheilei Zhang, no najvjerovatnija ideja je borba protiv Dereka Chisore.

Oglasi

Parker (33-3) je posljednji meč odradio upravo u noći kada je Ngannou umalo šokirao svijet. Teško je nokautirao Kanađanina Simona Kaena i postao je IBF i WBO Interkontinentalni prvak svijeta.

Upravo bi ove titule bile u igri za meč s Ngannouom. Parker ima odličnu ponudu na stolu i vidjet ćemo hoće li je 31-godišnji novozelandski bokser i prihvatiti.

Čvrsti Kinez Zhilei Zhang (26-1-1) još je jedna opcija. Ovaj 40-godišnjak drži WBO titulu prvaka svijeta i izlazi iz dva meča s Joeom Joyceom u kojima je deklasirao veliku nadu britanskog boksa.

Najveći favorit da se nađe u ringu je Derek 'Del Boy' Chisora. 39-godišnjoj legendi bi ovo mogla biti oproštajna borba u velikoj karijeri u kojoj ima omjer od 34 pobjede i 13 poraza. U Saudijskoj Arabiji bi imao dobru isplatu i mirno bi mogao otići u penziju nakon godina u kojima je bio pri vrhu teške kategorije.

Svi oni sigurno će mnogo ozbiljnije ući u meč s Ngannouom nego što je to učinio Fury koji je potpuno podcijenio nekadašnjeg UFC šampiona i na kraju je dobio poprilične batine zbog kojih je morao odgoditi borbu s Usykom.

Ngannou je pokazao kakav je udarač i apsolutno nikom neće biti lako s njim u ringu bez obzira na svo iskustvo koje imaju iz brojnih nastupa u prošlosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi