Ekspresan povratak Predatora - Istukao je Kralja Cigana i poslao ga na odmor, pa uzeo datum borbe
Foto - Tom Hogan

Ngannou u ringu 23. decembra?

Ekspresan povratak Predatora - Istukao je Kralja Cigana i poslao ga na odmor, pa uzeo datum borbe

Midhat Šljivak

Francis Ngannou novi bokserski meč mogao bi odraditi 23. decembra u Saudijskoj Arabiji. Predator bi mogao 'upasti' u termin kojeg su trebali odraditi Tyson Fury i Oleksandr Usyk i pregovara se s potencijalnim protivnicima.

Francis Ngannou oduševio je svijet na bokserskom debiju. Kamerunski Predator je podijeljenom odlukom sudija na debiju poražen od WBC prvaka svijeta Tysona Furyja, te je osvojio srca bokserskih fanova širom svijeta.

Ngannou je tako pokvario planirani obračun Furyja protiv Oleksandera Usyka za apsolutnog prvaka svijeta. Meč je bio zakazan za 23. decembar u Saudijskoj Arabiji, ali je zbog teških udaraca Kralj Cigana bio primoran pomjeriti datum iako je on lično na sva zvona vikao kako će Usyk biti kukavica ako odloži meč.

Novi datum borbe bit će određen naknadno, ali 23. decembar i ring u Rijadu zauzet će prema svemu sudeći Francis Ngannou koji je potpuno spreman za novi meč.

Kamerunskoj zvijeri ponuđen je meč na taj datum, on ga je navodno i prihvatio i sada slijedi potraga za čovjekom koji će usuditi ući u ring s ovom udaračkom mašinom.

Oglasi

Pretpostavka je da bi Predator mogao odraditi neki 'lakši' meč. Mogao bi to biti duel s Derreckom Chisorom ili s nekim bokserom nižeg nivoa i sada se čekaju zvanične informacije.

Tako će Saudijska Arabija u svakom slučaju održati novi spektakl koji će 23. decembra uključivati Ngannoua, a ostaje nam da vidimo ko je spreman da uđe u ring s njim.

Promotor Eddie Hearn nudio je meč protiv Anthonyja Joshue. Uvjeren je kako bi ta borba porušila sve rekorde, no njegov cilj je da se ta borba održi u Africi.

Ngannou je bez ikakve dileme 'zapalio' tešku kategoriju svjetskog boksa. Jedna ovakva 'faca' je definitivno trebala svima i vidjet ćemo kako će Kamerunac odraditi naredne mečeve i hoće li neko ugasiti njegov hype ili će se on nastaviti.

Nije se on odrekao ni MMA gdje planira odraditi još poneki meč, ali boks mu donosi više novca. Samo od ulaska u ring s Furyjem zaradio je 10 miliona dolara, a cifra će biti veća kada se u to zbroji i novac od prodaje prava prijenosa.

Kameruncu je cilj bila velika isplata. To je i dobio, a očigledno će ih biti još dosta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi