Sudije su zažmirile na prljavi trik Tysona Furyja - Zbog ovog bi izgubio meč

Lakat u lice protivnika

Sudije su zažmirile na prljavi trik Tysona Furyja - Zbog ovog bi izgubio meč

Midhat Šljivak

Tyson Fury je uz dosta muke savladao fenomenalnog Francisa Ngannoua u Saudijskoj Arabiji. Kralj Cigana je bio na podu, ali su mu na kraju sudije dale pobjedu podijeljenom odlukom. Borio se Britanac dosta prljavo, a to pokazuje i scena kada je laktom udario protivnika, a to sudije 'nisu vidjele'.

Svijet boksa priča o fenomenalnom nastupu Francisa Ngannoua protiv WBC šampiona svijeta teške kategorije Tysona Furyja. Kamerunac je na debiju pružio sjajnu borbu, imao je Kralja Cigana u nokdaunu, no dvojica sudija su smatrali da je Britanac pokazao više i on je na kraju slavio podijeljenom odlukom.

Fury je u jednom trenutku vidio da je vrag odnio šalu u ovom meču i da stvari protiv nekadašnjeg UFC šampiona ne idu planiranim tokom, te da bi mogao izgubiti meč. Zbog toga se odlučio zaigrati prljave igre.

U jednom trenutku došlo je i do nesportskog poteza od strane Furyja. Laktom je udario Kamerunca i ovo je kod sudija prošlo.

Oglasi

Nisu vidjeli ili nisu htjeli vidjeti ovaj nesportski potez. Da jesu, možda bi Fury bio kažnjen oduzimanjem boda zbog nesportskog udarca i to bi možda značilo i poraz u ovom meču.

Sudijske kartice nakon meča su izgledale veoma zanimljivo. Jedan sudija bodovao je borbu 95-94 u korist Ngannoua, a dvojica su bila na strani Britanca. Bodovali su 96-94 i 96-93 za WBC šampiona.

Tyson Fury bi se mogao pokajati zbog borbe s Ngannuom. Očekivao je lagan posao protiv MMA zvijezde, no na kraju je dobio poprilične batine.

Na njega bi to moglo utjecati u borbi koja mu slijedi 23. decembra kada će u meču za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije imati meč protiv Oleksandera Usyka.

Sučeljavanje su odradili već sinoć u ringu. Tu će se naći i u decembru, mada nakon svega viđenog neće biti iznenađenje ako Fury bude tražio novi termin za meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi