Fury je odnio pobjedu, ali svoju superiornost je pokazao na vrlo degutantan način

Opravdao status kontroverznog

Fury je odnio pobjedu, ali svoju superiornost je pokazao na vrlo degutantan način

Admin Čaušević

Tyson Fury je Las Vegasu pomeo Deontaya Wildera i potpuno zasluženo stigao do pojasa u WBC verziji. 

Fury je dominirao od početka do kraja meča zbog toga ne čudi zašto je borba prekinuta te tako na neki način zadovoljena pravda iz prvog duela ove dvojice boksera.

Irski bokser je odmah krenuo silovito, nakon silnih udaraca Wilderu je počela teči krv iz uha, a popularni Kralj Cigana je još jednom uspio opravdati status kontroverznog.

Naime, u šestoj rundi kamere su zabilježile trenutak kako Fury jezikom liže Wilderovu krv. Zaista, degutantno, ali možda i razumljivo jer je lizanje krvi obično pokazatelj totalne superiornosti.

"Kralj se vratio na vrh", rekao je Fury nakon pobjede nad Wilderom koji ima mogućnost da traži revanš što znači da bi ova dvojica boksera ponovo mogli u ring. Međutim nakon ove borbe Amerikanac će dobro razmisliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi