Kralj cigana izazvao Predatora: Britanac želi u ring, ali pod specifičnim uslovom

Dogovara se spektakl

Kralj cigana izazvao Predatora: Britanac želi u ring, ali pod specifičnim uslovom

Admin Čaušević

Uskoro bi mogli gledati spektakularni obračun u ringu između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua.

UFC prvak u teškoj kategoriji, Francis Ngannou je ranije kazao da ima veliku želju da se oproba u ringu, a WBC šampion Tyson Fury je spreman da mu u tome i udovolji.

Nakon što je osvojio titulu najboljeg poslije nokautiranja Stipe Miočića u martu prošle godine, čini se da je kamerunski borac nezadovoljan svojim statusom u MMA.

Ngannou se priprema da brani pojas protiv Ciryla Gaena na UFC 270 događaju 22. januara, ali je poručio da će prije bilo kojeg narednog potpisivanja ugovora s UFC-om tražiti da mu se omogući sloboda da može i boksovati.

Kada je čuo za to Fury je odmah "bacio rukavicu" u lice kamerunskoj zvijeri te mu je predložio borbu u ringu, ali uz jedan specifičan uslov.

"Ko želi da se borim protiv ove zvijeri po pravilima boksa, ali sa UFC rukavicama?" pitao je Britanac u objavi na Twitteru.

Oglasi

Nije dugo trebalo da Ngannou reaguje koji je također imao zanimljiv prijedlog za šampiona u bokserskoj teškoj kategoriji.

"Šta misliš o borbi po MMA pravilima i sa bokserskim rukavicama. Mogu ti učiniti tu uslugu", ispalio je Kamerunac.

"Želiš ući u moj svijet izazivajući Wildera i mene na meč. Mogu ti garantovati da bi bio nokautiran i da bi platio visoku cijenu. Zato razmisli", uzvratio je Fury.

Popularni Predator je uzvratio Furyju da će se boriti s njim pod bilo kakvim uslovima u "ringu, oktagonu ili telefonskoj govornici", ali nakon što se obračuna sa Ganeom.

Interesantno da su težina i visina na strani Furyja (205 cm, 125 kg) dok je Ngannou visok 193 cm te je težak 120 kg. Ako dođe do borbe spektakl je zagarantovan.

Top Komentari

user1614932756
To je vjerovatno i vec dogovoren mec ali sada slijedi prozivanje zbog marketinga i stvaranja ogromnog hajpa ogromna lova je tu francis to zna isplati se i da ga raspe fury zaradit ce u jednom mecu sto nece za cjelog zivota u ufc
2 0
celikze
Nema crnac sanse po pravilma boxa.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi