Fury zakazao borbu koja se čeka već duže vrijeme, zaradit će vrtoglavu cifru

Dogovoren datum

Fury zakazao borbu koja se čeka već duže vrijeme, zaradit će vrtoglavu cifru

Admin Čaušević

Dogovorena je borba između Tysona Furyja i Dilliana Whytea. 

Fury će pojas prvaka po WBC kategoriji protiv sunarodnjaka braniti 23. aprila na stadionu Wembley u Londonu.

Popularni Kralj Cigana će inkasirati vrtoglavu cifru. Fury ima zagarantovanih 30 miliona dolara, dok će Whyte dobiti 7.5 miliona.

Inače, pobjednik će doboti i bonus od dodatna četiri miliona dolara, a očekuje se da na tribinama Wembleya bude oko 100.000 gledatelja pošto su u Velikoj Britaniji ukinute sve epidemiološke mjere.

Fury je oktobru prošle godine nokautirao Deontea Wildera, dok je Whyte u borbi za WBC pojas bio bolji od Aleksandra Povjetkina.

Prema nekim najavama pobjednik meča Fury - Whytea će ići na megdan boljem iz duela Aleksander Usik - Anthonyja Joshuea koji će se boriti na proljeće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi