Tyson Fury najavio borbu za pamćenje: "Ovo će oboriti sve rekorde"
Foto - EPA

Sprema se za Ngannoua

Tyson Fury najavio borbu za pamćenje: "Ovo će oboriti sve rekorde"

Midhat Šljivak

WBC šampion svijeta Tyson Fury saopštio je kako će se naredne godine boriti protiv UFC prvaka teške kategorije Francisa Ngannoua.

Tokom nedavnog intervjua za iFL TV, Fury je najavio kako je spreman da uđe u ring s UFC-ovim prvakom i da je borba planirana za 2023. godinu.

"Naredne godine ću se boriti protiv Francisa Ngannoua u Las Vegasu. Bit će to u februaru ili martu. Ove godine nismo pregovarali jer imam drugih obaveza u ringu", rekao je Fury koji će se u aprilu boriti protiv Dilliana Whytea.

Ipak, već naredne godine spreman je za nešto drugačije izazove u ringu.

"Naredne godine mogao bih imati nekoliko ldih borbi. Meč s Ngannouom bi vjerovatno porušio sve rekorde u Sjedinjenim Američkim Državama. Dva šampiona teške kategorije jedan protiv drugog. Ngannou želi u boks i to će se vjerovatno desiti nakon što mu istekne ugovor s UFC-om", rekao je Fury.

Kralj Cigana je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 31 pobjede i jednog neriješenog rezultata. S druge strane Francis Ngannou je u MMA karijeri na omjeru 17-3.

Top Komentari

King_Kenny
...pa protiv ovog Furyja ne mogu na kraj izaci najbolji teskasi danasnjice,a ne neki Nganou koji je bokserski poluamater...covjek ce ga sravniti sa zemljom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi