Gasi mješalicu, motaj kablove: Mayweather će za devet minuta zaraditi 69 miliona funti!

Nije ni čudo što je pristao na okršaj

Gasi mješalicu, motaj kablove: Mayweather će za devet minuta zaraditi 69 miliona funti!

Endin Čaušević

Floyd Mayweather je odlučio još jednom da se vrati iz penzije, a danas će se boriti u egzibicionom meču protiv japanskog kickboxera Tenshina Nasukawe.

Meč je organizovala Rizin promocija koja nije štedila novac da se susretnu dva nevjerovatna borca. Naime, pravila borbe su zaista bizarne i neće čak biti ni sudija, a oni će se boriti u meču od tri runde koje će trajati po tri minute.

Da Mayweather nije "lud" najbolje pokazuje činjenica koliko će novca inkasirati za borbu koja će trajati najviše devet minuta. Japanski mediji su objavili da će Amerikanac inkasirati nevjerovatnih 69 miliona funti što zvuči nevjerovatno.

Po rundi će Mayweather inkasirati 23 miliona funti, po minuti 7,666,666, a po sekundi čak 127,777 funti. Mnogi su se na počeku čudili zašto je Amerikanac uopšte pristao na ovaj meč, no kada vide ove brojke sigurno će im sve biti jasnije.

Top Komentari

Honduras
A naslov teksta nije ni za Avazovog Exprea čuj gasi mješalicu motaj kablove :D
20 2
Adnanos
Nebi ovo sranje gledo kad bi mi placali a u isto vrijeme da mi za hljeba treba. A pogotovo ovaj usrani svijet nemogu shvatit sto placaju ova sranja. Pa zbog tajkuna sam prestao gledat ligu sampiona gdje se obrcu nevjerovatne sume novca. A narod to sve placa.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi