Zastrašujući hrvatski udarač kreće na nepobjedivog šampiona - Sprema se istinsko nasilje
Foto - Instagram

Plazibat želi Verhoevena

Zastrašujući hrvatski udarač kreće na nepobjedivog šampiona - Sprema se istinsko nasilje

Midhat Šljivak

Hrvatski kickboxer Antonio Plazibat konačno će imati priliku da ukrsti rukavice s velikim šampionom Ricom Verhoevenom. Obojica su dio Glory Grand Prix turnira koji će u martu u jednoj noći okupiti osmoricu najboljih boraca teške kategorije.

Antonio Plazibat dugo je čekao obračun protiv velikog kickboxing šampiona Rica Verhoevena. Sada bi konačno mogao dobiti priliku za susret s njim i to na Glory Grand Prixu koji se održava u martu.

Plazibat se vraća nakon povrede i loma ruke u meču s Tariqom Osarom kojeg je iznenađujuće izgubio i zbog čega mu je propala šansa da izazove Verhoevena u meču za titulu. Njegove misli su potpuno usmjerene na Nizozemca, ali morat će dobro da se potvrdi da bi došao do njega.

Turnir osmorice Glory organizuje u jednoj noći. Finalisti će odraditi ukupno tri borbe, a pored Plazibata i Verhoevena poznati su i ostali učesnici turnira. To su: Tariq Osaro, Sofian Laidouni, Bahram Rajabzadeh, Uku Jurjendal, Levi Rigters i Nabil Khachab.

Naravno, šampion Rico Verhoeven je najveći favorit turnira. On je svima poslao poruku pred ovaj turnir: "Trebali ste znati da dolazim"...

Oglasi

Verhoeven je 11. puta branio Glory pojas prvaka teške kategorije, gdje je titulu uzeo još 2013. godine. Posljednji meč je izgubio još davne 2015. godine, no ta borba nije bila za pojas.

Antonio Plazibat je jasno poručio da dolazi po Rica

Antonio Plazibat sanja borbu s Ricom Verhoevenom. Mnogi vjeruju da je upravo hrvatski nokauter taj koji ga može skinuti s trona.

Plazibat je nedavno govorio o turniru. Sviđa mu se što će biti toliko nasilja u jednoj noći.

"Turnir je prava stvar. To je za mene najbolja i najnasilnija stvar u borilačkom sportu. Najteže u borilačkom svijetu je odraditi tri borbe u jednoj noći. U ovakvim turnirima je uradi ili umri, svi idu na nokaute i jedva čekam da krene", rekao je Plazibat.

Prije nego što je Glory objavio da Rico ulazi u turnir, Plazibat mu je poručio da ga čeka: "Rico, dođi na turnir. Ako to ne učiniš, počet ću te proganjati i bit će to ludo",najavljivao je Plazibat.

Hrvatski borac je definitivno uz Verhoevena najveći favorit turnira bez obzira na činjenicu da ga je od prisutnih pobijedio Tariq Osaro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi