Čudovište iz Dagestana nosi ime Islam Makhachev - Čovjek k'o od šale diže nestvarnu težinu
Islam Makhachev cilja na drugi pojas

Šampion je zvijer

Čudovište iz Dagestana nosi ime Islam Makhachev - Čovjek k'o od šale diže nestvarnu težinu

Midhat Šljivak

UFC prvak lake kategorije Islam Makhachev još je jednom pokazao o kakvoj se zvijeri radi.

Iako ima jedan poraz u profesionalnoj karijeri, Islam Makhachev se s pravom može nazvati nasljednikom čuvenog Khabiba Nurmagomedova.

32-godišnji Dagestanac preuzeo je tron UFC-ove lake kategorije nakon odlaska njegovog prijatelja i učitelja i ne nazire se čovjek koji bi mu ga mogao oduzeti.

Islam se polako priprema za meč s Dustinom Poirierom koji će se održati 1. juna u New Yorku, a o kakvoj mašini se radi pokazuje snimak iz teretane gdje Dagestanac s lakoćom podiže 160 kilograma.

Makhachev je u oktagonu nezaustavljiva mašina. Poirier će imati dosta muke da ga zaustavi i kada se pogleda ovaj snimak, nije nikakvo čudo što apsolutno niko ne može zaustaviti hrvački dio borbe sjajnog Dagestanca.

Do borbe je ostalo još nešto više od mjesec dana. Za sada Khabiba nema u timu i nije poznato hoće li se eventualno priključiti u završnoj fazi priprema.

Oglasi

Ipak, Islam uz sebe ima zaista fenomenalnu ekipu. Predvodi je trener Javier Mendez, no sigurno da će i Khabib određenim savjetima ukazati na slabosti protivnika.

Vrlo je moguće da će Makhachev nakon meča s Poirierom otići kategoriju više. Njegova je želja napad na pojas velter kategorije kojeg trenutno drži Leon Edwards.

Očekuje se da će engleski borac braniti pojas na UFC 304 eventu u Manchesteru 27. jula. Protivnik još nije poznat, no teško je očekivati da će to biti Makhachev s obzirom na to da mu slijedi borba s Poirierom.

Ipak, ako Rocky prođe uspješno još jednu prepreku do kraja godine bismo mogli očekivati obračun Makhachev - Edwards za pojas velter kategorije. To bi bio istinski spektakl.

Oglasi

Islam Makhachev je u karijeri na omjeru od 25-1. Jedini koji ga je pobijedio je slučajni prolaznik UFC-a Adriano Martins koji je zadao 'lucky punch'. Tip je izgubio narednih sedam borbi i odavno je prošlost u najjačoj svjetskoj organizaciji.

Makhachev poručio Edwardsu: "Potpiši ugovor"

Islam Makhachev je nedavno poručio Leonu Edwardsu da potpiše ugovor za borbu i da se konačno sretnu u oktagonu nakon što Dagestanac riješi Poiriera.

Smatra Islam kako nakon Dustina više nema pravog izazova u lakoj kategoriji iako ga povezuju s Armanom Tsarukyanom i Maxom Hollowayem.

"Iskreno, ne vidim nijedno uzbudljivo ime u lakoj kategoriji. Dustin ima niz od jedne pobjede, Armana sam već pobijedio i ne vidim neki izazov u svojoj kategoriji", rekao je Islam i dodaje:

"Smatram da bi mi UFC trebao dati šansu za drugi pojas. Već sam sve pobijedio", istakao je Makhachev i šalje poruku Edwardsu:

"Potpiši ugovor"...

Leon Edwards je u karijeri na omjeru od 22-3-1, mečeve je uglavnom završavao nokautima, a protivnik u Manchesteru u julu bi mu mogao biti Belal Muhammad.

Top Komentari

hamdi kurtes
Orangutan !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi