U UFC-u je protekle noći viđena jedna od najstravičnijih povreda ikad

Nesreća Istele Nunes

U UFC-u je protekle noći viđena jedna od najstravičnijih povreda ikad

Midhat Šljivak

UFC Vegas 77 event nije donio previše interesa među ljubiteljima MMA sporta jer se definitivno radi o jednom od najlošijih u posljednje vrijeme, ali ono što se desilo u Las Vegasu će se pamtiti. Borkinja Istela Nunes doživjela je jednu od najtežih povreda ikad i lakat joj je doslovno pukao u meču.

Meč Istele Nunes i Viktoriye Dudakove zaustavljen je nakon samo 30-ak sekundi. Razlog je teška povreda borkinje iz Brazila kojoj je pukla ruka.

Dudakova je krenula na obaranje. Uhvatila je nogu protivnice, a Nunes se oslonila na ruku prilikom pada i napravila je veliku grešku.

Uslijedio zaista težak lom u laktu. Istog trena je bilo jasno da od borbe više nema ništa i sudija je prekinuo borbu i Dudakova je pobijedila tehničkim nokautom.

Oglasi

Ovu borbu mnogi smatraju jednom od najstravičnijih ikad viđenih u UFC-u i zaista se radi o teškom lomu.

Brazilka će sada morati na operaciju. Slijedi joj dosta dug oporavak i nadamo se svakako da će s njom biti sve u najboljem redu.

Isteli Nunes je ovo bio pesti poraz u karijeri (6-5), ukupno četvrti u UFC-u i ova borba bi joj lako mogla biti posljednja u ovoj organizaciji s obzirom na to da još uvijek nije ostvarila trijumf.

Dudakova je s druge strane je na perfektnom skoru od 7-0, a ovo joj je bio debi u UFC-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti