Žena izazvala muškarca na borbu, uslijedila je katastrofa, sudija spašavao živu glavu
Nevjerovatna odluka organizatora da spoje ženu i muškarca

Nevjerovatna odluka organizatora

Žena izazvala muškarca na borbu, uslijedila je katastrofa, sudija spašavao živu glavu

Midhat Šljivak

Neimenovana kickboxera s Tajlanda napravila je nevjerovatnu stvar odabravši muškarca za svog protivnika. Naravno, nije imala nikakve šanse i sudija ju je spasio katastrofalnih posljedica.

U borilačkom svijetu danas možemo vidjeti sve i svašta. Rusi i Poljaci su posebno od MMA sporta napravili cirkus organizovanjem borbi influensera, slavnih ličnosti i raznih drugih cirkusanata koji nemaju previše veze sa sportom.

Međutim, ima i onih koji itekako precijene svoje sposobnosti. Takav primjer je djevojka s Tajlanda koja je odlučila izazvati muškarca na obračun u ringu.

Neimenovana kickboxerka odabrala je muay thai borca za rivala. Smatrala je kako zbog prednosti u visini i dužini ruku ima šanse nešto napraviti, ali grdno se prevarila.

Od samog početka meča muškarac je dominirao. Jasno je bilo kako žena nema nikakve šanse i dobila je nekoliko teških udaraca.

Oglasi

Sudija je jako brzo sve prekinuo. Nije želio čovjek dopustiti da se ovo pretvori u neku katastrofu i napravio je pravi potez prekinuvši ovaj meč.

Pitanje je samo kako je uopšte dozvoljeno da se u ringu nađu muškarac i žena. Posljedice su mogle biti katastrofalne i samo su zahvaljujući sudiji izbjegnute teške povrede.

Lucia Rijker umalo pobijedila muškarca

Oduvijek je bilo izazova u kojima su žene pokušavale ući u borilački svijet muškaraca, a jedna borba se posebno izdvaja.

Prije tri decenije, 1993. godine, kickboxing legenda Lucia Rijker, izazvala je na borbu čovjeka pod imenom Somchai Jaidee i desio se pravi spektakl.

Rijker se borila kao lavica. Bila je jako blizu da šokira svijet, no na kraju u tome nije uspjela i tajlandski borac je slavio pobjedu.

Ovakvi izazovi su naravno veoma opasni. Ogromna je razlika u snazi između muškarca i žene i zaista nema potrebe da se izvode ovakvi eksperimenti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi