130 kg spektakla: 'Zapali' po jednu između rundi, pa brutalno uspava protivnika
Nevjerovatne scene na Tajlandu

Blobtang je čovjek o kojem se priča

130 kg spektakla: 'Zapali' po jednu između rundi, pa brutalno uspava protivnika

M. Šljivak

Blobtang ime je tajlandskog kickboxera koji svojim izgledom i postupcima nikako ne podsjeća na sportistu. Ima 130 kilograma i, vjerovali ili ne, puši cigarete između rundi.

Svijet kickboxinga je kroz historiju iznjedrio mnoge čudne 'likove'. Bilo je onih o kojima se stalno pričalo, no apsolutno nijedan nije kao tajlandski borac imena Blobtang.

On je po mnogo čemu specifičan slučaj među sportistima, a onim što radi između rundi ostavio je u nevjerici kompletan borilački svijet.

Tajlanđanin sam po sebi ne podsjeća na sportistu. Ima čak 130 kilograma i izgleda zaista ogromno. Dio je putujućeg cirkusa i izaziva pažnju gdje god da se pojavi.

Međutim, niko nije ni slutio da će tokom pauza u borbi on napraviti dosad neviđen potez. Umjesto vode i osvježenja on redovno pali cigarete, uzme pokoji dim i zatim nastavi borbu.

Oglasi

Neobične metode očigledno djeluju. Blobtang melje svoje protivnike u ringu, a teško nokautiran je bio i njegov posljednji rival. Bio je to vrhunski nokaut.

Joe Nutt, koji je šef Fight Circusa, smatra da ovakve stvari trebaju u svijetu borilačkog sporta kako ne bi bilo sve dosadno kao što je to u strogo profesionalnim organizacijama.

"Borbe bi trebale biti zabavne. To je naša filozofija ovdje u Fight Circusu. Blobtang je idealan primjer kako se može iskombinovati zabavu i istinsku borbu", rekao je Nutt.

Fight Circus organizuje borbe 'freakova'

Fight Circus i njegov vlasnik Joe Nutt organizuju zaista bizarne borbe u kojima nastoje publiku zabaviti što je više moguće.

Oglasi

Tako se u ringu mogu vidjeti razne vrste borbi, dosta je 'poznatih' lica koja ulaze u obračune i scene su zaista nevjerovatne.

Iako većinu borbi ne rade profesionalni borci znaju se desiti zaista teški nokauti. Blobtang je samo jedan od primjera kakvi se 'borci' bore u ovoj organizaciji.

Nedavno je organizovana čak i borba jastucima. Učestvovao je i čuveni američki borac Bob Sapp čija je popularnost u Aziji zaista ogromna.

Publika se definitivno dobro zabavlja gledajući sve. Fight Circus je sve popularniji, a Joe Nutt tek najavljuje velike stvari za budućnost.

Pitanje je samo šta je u glavi ovog čovjeka...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi