Jedan od najpopularnijih UFC boraca počeo uvoditi red i mir na ulicama SAD-a!

Jon Jones u akciji

Jedan od najpopularnijih UFC boraca počeo uvoditi red i mir na ulicama SAD-a!

Jedan od najpoznatijih i najpopularnijih UFC boraca Jon Jones snimljen je prije nekoliko noći kako uvodi red na ulicama Albuqurque. 

Glavni grad savezne države New Mexico samo je jedan od američkih gradova u kojima se ovih dana održavaju žestoki protesti zbog smrti Georgea Floyda.

Jones je jedan od onih koji su izašli na ulice, ali ne kako bi protestvovali već kako bi smirio situaciju. Tom prilikom na svom Instagram profilu objavio je video koji pokazuje kako je sve izgledalo.

Jones je prilazio tinejdžerima i tražio od njih da mu predaju sprejeve kojima su uništavali gradsku imovinu. Na taj način je pokušao smiriti situaciju kako ona ne bi izmakla kontroli. Naravno, vidjevši ko je u pitanju, tinejdžeri su atomatski predavali sprejeve bez mnogo priče.

Pored videa kojeg je objavio on je dodao i nekoliko rečenica kojima objašnjava svoj potez.

"Ima li ovo sra*je više uopšte veze s Georgeom Floydom? Zašto tinejdžerska ološ uništava naš grad? Kao mladi crnac, vjerujte da sam također frustriran, no ovo nije način. Ovako samo otežavamo već tešku situaciju. Ako uistinu volite naš grad, sačuvajte ga. Svi vi stariji isto trebate progovoriti, nazovite vaše članove obitelji i recite im da večeras dođu kući", poručio je on.

Kada je u pitanju njegova karijera, Jones se u posljednje vrijeme sve češće dovodi u vezu s prelaskom u tešku kategoriju UFC-a. Kao mogući rival navodi se Kamerunac Francis Ngannou, ali od te borbe kako sada stvari stoje neće biti ništa jer je Jones od vlasnika UFC-a Dane Whitea tražio previše novca.

Top Komentari

Zeleni_zub
da je malo ovakvih ljudi kod nas, da išamaraju naše vandale
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi