Jones lako pobijedio Gustafssona i ponovo postao prvak poluteške kategorije
U drugom duelu Jonesa i Gustafssona Amerikanac je ipak pokazao da je bolji borac.

Spektakl u Los Angelesu

Jones lako pobijedio Gustafssona i ponovo postao prvak poluteške kategorije

Amerikanac Jon Jones ponovo je osvojio titulu UFC prvaka poluteške kategorije. 

U dugo iščekivanom duelu protiv Šveđanina Alexandera Gustafssona Jones je slavio bez većih problema i na taj način dokazao da je u prvoj borbi protiv Šveđanina bio nedovoljno spreman za rivala.

Podsjetimo, vjerovatno niko od 2009. godine nije bio tako blizu da pobijedi Jonesa kao Gustafsson 2013. godine, a nakon meča Amerikanac je rekao da nije dovoljno dobro analizirao rivala te da je to razlog slabe partije.

Čini se kako je to i istina jer je Jones ovog puta pokazao potpunu dominaciju protiv Šveđanina koji nije imao nikakvih šansi. U prve dvije runde Jones je držao distancu te je s vremena na vrijeme preciznim udarcima pogađao rivala, dok ovaj nije imao nikakvih šansi da uzvrati. U trećoj rundi Amerikanac je krenuo žestoko te je vrlo brzuo bacio na pod Šveđanina. Tu je uslijedilo nekoliko nezgodnih uadaraca nakon čega mu je Gustafsson okrenuo leđa i tu je bio i kraj.

Ovo je bila 17. pobjeda za Jonesa u UFC-u i druga protiv Gustaffsona. Na ovaj način je ponovo osvojio titulu prvaka poluteške kategorije, dok će Šveđanin morati pričekati neku drugu priliku.

U još jednom vrlo zanimljivom duelu UFC 232 Evenmta u Los Angelesu Amanda Nunes je porazila Cris Cyborg za koju su mnogi smatrali da je nezaustavljiva. Cyborg je nakn 20 mečeva doživjela prvi poraz i to u prvoj minuti prve runde.

Bilo je zanimljivo i u duelu Alexandera Volkanovskog i Chada Mendesa. Iako je Mendes većim dijelom bio u prednosti Volkanovski je ipak uspio da dođe do šeste UFC pobjede i to prekidom u drugoj rundi.

Dodajmo i to da je Walt Harris u teškaškom okršaju porazio Andreija Arlovskija iako meč nije ponudio mnogo akcije i publika je bila prilično nezadovoljna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi