Joshua se javio nakon obračuna Fury - Wilder: Mislili su da si gotov...
Otkako je Tyson Fury skinuo Vladimira Klička sa trona prije tri godine, na vrhu teške kategorije pojavilo se dosta zanimljivih imena koji sada vode bitku za najboljeg teškaša svijeta

Najbolji teškaš svijeta se oglasio na društvenim mrežama

Joshua se javio nakon obračuna Fury - Wilder: Mislili su da si gotov...

M. Šljivak

Svijet boksa oduševljen je borbom koju su u subotu odradili Tyson Fury i Deontay Wilder, ali sa druge strane je i veliko razočarenje zbog neriješenog rezultata u meču gdje je Fury dominirao, iako je dva puta bio u nokdaunu.

Kontroverzna odluka je pomalo zasjenila odličan meč, ali se već uveliko priča o revanšu koji bi se mogao održati u Velikoj Britaniji.

Nakon borbe se oglasio i trenutni "kralj" teške kategorije Anthony Joshua koji, navodno, nestrpljivo čeka borbu s jednim Wilderom ili Furyjem.

"Šta je ovoj budali tako dugo trebalo? Kao da nismo zainteresovani za međusobni meč?", upitao je Joshua pričajući o Wilderu koji je najavio borbu protiv AJ-ja za ujedinjenje titula.

Zatim je nastavio...

"Nema veze, odlično odrađeno Fury! Htjeli su meč protiv tebe jer su pretpostavili da si gotovo. Ali, ja ću ti dati fer tretman kad budeš spreman. Bilo ko od vaše dvojice može", poručio je Joshua.

Izbjegava li Anthony Joshua borbe sa najboljim teškašima svijeta?

Britanac je često optuživan da izbjegava prave borbe i da bira boksere sa kojima lagano izlazi na kraj. Međutim, borba protiv Wildera ili Furyja mogla bi se navodno desiti već u 2019. godine. Sa Amerikancem će razgovori biti ponovo aktivirani.

"Vidjet ćemo šta će se dogoditi", krako je prokomentarisao mogući meč promotor i menadžer Anthonyja Joshue Eddie Harn.

Joshua je u karijeri na omjeru od 22-0 uz 21 nokaut u karijeri. Perfektan skor su međusobnim duelom Wilder i Fury pokvarili i sada pored pobjeda uz njihovo ime stoji i jedan "draw".

AJ se u ring vraća u aprilu, a prema svemu sudeći, njegov rival bi ponovo mogao biti Dillian Whyjte, opasni udarač, ali i čovjek kojeg je već jednom pobijedio.

Nakon te borbe vjerovatno bi trebalo biti poznato hoće li se do kraja naredne godine desiti borba za ujedinjenje titula ili će Joshua da krene nekim drugim putem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi