Khabib i Conor će uskoro u oktagon, a svoju prognozu je dao i Zlatan

Ibrahimović ima svog favorita

Khabib i Conor će uskoro u oktagon, a svoju prognozu je dao i Zlatan

Sve je spremno za UFC 229 i glavnu borbu večeri u kojoj će Khabib Nurmagomedov braniti pojas prvaka u lakoj kategoriji protiv Conora McGregora.

Ova borba privlači ogromnu pažnju, a tek ćemo u nedjelju rano ujutro saznati njenog pobjednika. Ipak, već odavno svi pokušavaju prognozirati ishod ovog dugo iščekivanog meča, pa ništa drugačiji nije ni Zlatan Ibrahomović.

Poznato je da je ovaj švedski fudbaler ljubitelj borilačkih sportova, pa je i on dao svoju prognozu.

"Khabib je tih momak, ali mislim da je opasniji. Sjećam se Fedora Emelianenka, još jednog borca koji dolazi iz Rusije. Bio je isti tip osobe, ali drugačiji borac. Fedor je bio tih, hladnokrvan, ali kada bi krenula borba bio je potpuno drugačiji od ostalih", prisjetio se Ibrahimović i slavnih dana legendarnog ruskog borca, pa se bacio na prognozu borbe između Khbiba Nurmagomedova i Conora McGregora:

"Mislim da će Khabib pobijediti, jer ako vas on uhvati više vas ne pušta. Natjera vas da patite, ne samo da patite nego i da odustanete i to na način da to ne izgleda nikako lijepo... Ako Conor želi pobijediti ima dvije runde da ga pokuša nokautirati, ako ga ne nokautira - gotov je."

"Mislim da je Khabib izdržljiviji, da ima više kondicije, mislim da Conor nije na tom nivou, ali, opet, ako prođe njegova ljevica idete na spavanje", dodao je na kraju Ibrahimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti