"Da li ste čuli da je Khabib za Rusiju? Za islam i Dagestan jeste"
Foto - Instagram / Khabib Nurmagomedov

Teške riječi

"Da li ste čuli da je Khabib za Rusiju? Za islam i Dagestan jeste"

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov po svemu neće dobiti najveće rusko priznanje "Heroj Rusije".

Predstavnik Dagestana u Dumi Gadzhimurad Omarov predložio je da se neporaženom šampionu uruči orden Heroj Rusije, najveće moguće priznanje koje jedan čovjek može dobiti, ali od toga neće biti ništa.

Ruski političari su protiv dodjele ovakvo priznanja Khabibu, a ne slažu se ni sportisti. Bivša olimpijska šampionka u brzom klizanju Svetlana Žurova bila je žestoka prema Khabibu.

"Khabib je sjajan sportista, ali imamo ih još. Nije pošteno dati orden nekome za pobjede u komercijalnim borbama bez pravila. On je pobijedio u određenim borbama, a zamislite koliko je sportista osvajalo brojne medalje, a nisu dobili orden"; istakla je ona i dodala je:

"Poštujem Khabiba, ali, da li ste ga čuli da je za Rusiju? Dagestan - da, islam - da. Mislim da orden heroja Rusije ne bi trebalo dati njemu zbog svega što se dešava sa muslimanima širom svijeta", rekla je ona.

Khabibove nedavne izjave o francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu izazvale su veliku pažnju širom svijeta i očigledno mnogi žele da se ograde od njega i njegovih javnih istupa.

Top Komentari

LOLLOL
Sto posto upravu ali hajd ti to objasni talibanima
2 10
svasta
Ma Khabib je budala sto se borio pod zastavom Rusije!?Da je Sergej sigurno bi dobio sve pocasti!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije