Khabib ostaje bez honorara, a upitno je može li više ulaziti u Ameriku

Očekuje ga suspenzija

Khabib ostaje bez honorara, a upitno je može li više ulaziti u Ameriku

Edmir Škorić

MMA borac Khabib Nurmagomedov pobijedio je u jednoj od najspektakularnijih borbi u UFC-u irskog borca Conora McGregora, koji mu je predao u četvrtoj rundi jer je guđen s leđa.

Khabib je dominirao tokom čitave borbe i zaslužio je pobjedu, 27. u karijeri, ali sve je zasjenio incident po završetku meča, kada je odlučio da preskoči ogradu i da napadne McGregorove sparing - partnere.

Nakon svega je Khabib izašao pred novinare i upozorio kako ga je McGregor vrijeđao.

I dok je UFC isplatio honorar McGregoru, pitanje je hoće li isti biti uplaćen Khabibu, koji bi mogao da ostane bez vize za ulazak u Ameriku. Inače, honorar koji mu duguju iznosi dva miliona dolara.

Khabib bi mogao da bude suspendovan, ali trojica njegovih ljudi koji su bili uhapšeni odmah su pušteni.

Posebno ljut zbog svih dešavanja bio je predsjednik UFC-a Dana White.

"Izgred je loš za UFC-ov imidž, kao i za Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova. Uostalom, i za sami sport. Godinama sam gradio i njegovao UFC-ovu reputaciju, a onda se dogodi ovakvo sranje. Razočaran sam".

Top Komentari

Mr.Balboa
Cuj to,ma isplatit ce oni njemu,morat ce ipak,jer nise ovo cirkus nikakav,vec ufc!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi