Posao mu je da razbija sve: Došao je gladan i željan svega, a sada je dobio ugovor od 20 miliona
Foto - Instagram / Khamzat Chimaev

Khamzat Chimaev potpisao sjajan ugovor

Posao mu je da razbija sve: Došao je gladan i željan svega, a sada je dobio ugovor od 20 miliona

Midhat Šljivak

Poznati Čečen Khamzat Chimaev doslovno je preko noći postao svjetska zvijezda. On se u UFC-u pojavio tokom pandemije, napravio je pravi posao, a sada je dobio ugovor od preko 20 miliona dolara.

Khamzat Chimaev pravi je primjer čovjeka koji je od ničega stvorio nešto. U Švedsku je prije 10-ak godina došao željan svega, spavao je u dvorani u nekoliko kvadrata i neumorno je trenirao.

Sve mu se na kraju isplatilo jer je postao svjetska zvijezda i jedan od najboljih boraca. S popularnošću je naravno stigao i novac, pa Khamzat živi snove.

U kakvu je zvijezdu izrastao pokazuje i novi ugovor kojeg je dobio u UFC-u. Prema navodima Bretta Okamota novi ugovor na sedam borbi kojeg je potpisao donijet će mu više od 20 miliona dolara.

To znači da će po borbi nevjerovatni Čečen uzimati više od tri miliona dolara, a nije poznato hoće li u sve biti uključen neki dogovor o procentu prodaje prijenosa.

Oglasi

Khamzat je apsolutno ispunio sve snove koje je imao kada je kao tinejdžer dolazio u Evropu. Stekao je svjetsku slavu i postao je milioner.

I kod kuće u Čečeniji je izuzetno popularan. Vođa države Ramzan Kadyrov mu je postao veliki prijatelj, obasipa ga poklonima, najčešće automobilima marke Mercedes.

"Da, dao mi je već tri Mercedesa", priznaje Chimaev i navodi kako ipak Švedsku smatra svojim domom.

"Stockholm je moj dom. Tamo su mi prijatelji i braća. Trenutno sam u Abu Dhabiju na odoređeno vrijeme, ali u Švedskoj je moj dom. Tamo me svi znaju", istakao je Chimaev.

Čečenska zvijer trenutno je bez poraza u profesionalnoj karijeri. Odradio je 12 borbi i sve je dobio, a čak 11 puta je slavio prekidom. Jedini koji je ga je odveo na bodove bio je Brazilac Gilbert Burns.

Sada je pred njim izazov zvani Kamaru Usman. Vjerovatno mu je to i najveći izazov karijere nakon kojeg bismo ga eventualno mogli gledati u borbi za titulu.

Oglasi

Najnovije vijesti