"Kličko je mogao napraviti haos u boksu, nokautirao bi mnoge kada bi se vratio"
Foto - EPA

Chisora uvjeren

"Kličko je mogao napraviti haos u boksu, nokautirao bi mnoge kada bi se vratio"

Midhat Šljivak

Vladimir Kličko okačio je rukavice o klin nakon poraza od Anthonyja Joshue u aprilu 2017. godine.

Čuveni ukrajinski bokser više je od jedne decenije dominirao svijetom boksa, ali ga je s trona prvo srušio Tyson Fury, da bi posljednji napad na titulu protiv Joshue bio neuspješan i Kličko je odlučio da okonča karijeru.

Ipak, britanski bokser Derek Chisora vjeruje da bi Kličko mogao da se vrati i da bi sa 44 godine napravio haos u svijetu boksa.

"Vladimir je fantastičan bokser i u dobroj je formi. Ne znam zašto je odlučio da se oprosti jer bi još uvijek mogao napraviti haos u svijetu boksa. Izgubio je samo od Furyja i Joshue i kada bi se vratio mogao bi nokautirati mnoge", rekao je Chisora.

Dr. Steelhammer je karijeru završio sa omjerom od 64 pobjede i pet poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi