"Kod nas su sve šampioni svijeta, a ne mogu biti prvaci države i nemaju za germe"
Damir Beljo prima nagradu za doprinos boksu

Damir Beljo nakon priznanja Saveza profesionalnog boksa u BiH

"Kod nas su sve šampioni svijeta, a ne mogu biti prvaci države i nemaju za germe"

M. Šljivak

Savez profesionalnog boksa u BiH sinoć je u Sarajevu uručio priznanja za istaknuti doprinos razvoju profesionalnog boksa u BiH, i to Kemalu Balukoviću, dugogodišnjem sportskom radniku i jednom od začetnika profesionalnog boksa u BiH, te Miri Jerkoviću treneru i sportskom radniku.

Za najboljeg boksera za 2017. godinu Savez profesionalnog boksa u BiH je proglasio mostarskog Bombardera Damira Belju, na osnovu niza uspjeha koje je ostvario. Beljo je također dobio i doživotnu licencu Saveza profesionalnog boksa u BiH, kako bi bili sigurni da će Beljo uvijek biti dio profesionalnog boksa u BiH i Saveza profesionalnog boksa u BiH.

- Hvala Savezu profesionalnog boksa BiH na datom priznanju najboljeg profesionalca Bosne i Hercegovine i na još većoj, za mene jako časnoj nagradi doživotne licence koju sam dobio od jedinog krovnog saveza profesionalnih boksera. Drugo, još važnije, je to što su odlučili da se više pozabave i našim profesionalcima koji sami sebi stvaraju priču preko lažnih mečeva i smiješnih titula i time jako negativno utječu na čitavu javnost, na ovaj sport, a i na mlade perspektivne reprezentativce koji bi mogli nešto napraviti u budućnosti – napisao je na svom profilu na Facebooku Damir Beljo.

Naš uspješni sportista je dalje istaknuo da je veliki pobornik Olimpijskog boksa i uvijek, kako je kazao, treba biti prvo gazda u svojoj zemlji, a kod nas sportisti sami izjavljuju da su dugogodišnji reprezentativci, višestruki prvaci...

- Čudno. Ja sam sedam godina bio prvak ove zemlje, seniorski i stalni reprezentativac, kao i kapiten reprezentacije i neke od kolega nisam vidio apsolutno nikad da su boksali za reprezentaciju, a tamo pročitam da su toliko dugo tu bili. Moguće da sam i “gluplji” nego što jesam. Dao Bog da smo toliko bogati šampionima, sve šampioni svijeta, a ne mogu biti prvaci države i nemaju za germe. Ovim želim da skrenem pažnju javnosti koja je postala kao i politika - šuplja priča. Volim ovaj sport, ostavio sam svoje zdravlje tu i Bogu hvala imao odlične rezultate i nadam se da će doći i mlađi i napraviti još veće rezultate. Baš radi toga ovo i spominjem, jer ne bih želio da im se zgadi kao što im se gadi kad pročitaju "gluposti"... Moje vrijeme će proći, ali ne želim da skratim krila mladima koji ulažu pravi trud, zato bih volio da i kolege profesionalci budu malo realniji i da puste i mlade da žive od svog truda i zalaganja – podcrtao je Beljo.

Mostarski Bombarder ističe da u našoj zemlji pojedinci ako ne mogu u olimpijskom boksu napraviti ništa, trče u profesionalni i laži.

- Hvala vam svima, nikog ne želim povrijediti niti omalovažavati nečiji trud. Baš radi toga sam sve ovo izjavio i oduševljen sam bio sinoćnjim sastankom profesionalnog bokserskog saveza BiH, gdje su baš odlučili da se ovome proba stati u kraj, te da će oni probati više da utječu na medije da se objavljuju istine, tako da zaslužni dobiju i pažnju za svoj trud, ali i da se gledaoci vrate u sale bokserskih mečeva – zaključio je na kraju Beljo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi