Lennox Lewis uvjeren: Joshua bježi od Wildera i Furyja
Joshua, Wilder i Fury još uvijek su bez poraza u profesionalnim karijerama i kad - tad će morati da dođe do okršaja u kojem će neko izgubiti (Foto: EPA)

Zanimljivo viđenje šampiona

Lennox Lewis uvjeren: Joshua bježi od Wildera i Furyja

M. Šljivak

Jedan od najboljih teškaša svih vremena Lennox Lewis uvjeren je da Anthony Joshua izbjegava borbe sa Deontayjem Wilderom i Tysonom Furyjem.

Legendarni britanski bokser skeptičan je zbog Joshuinih izjava da želi prvo borbu sa Wilderom, a zatim i Furyjem. Lewis je javno rekao da AJ bježi od ovih boksera.

"Ne želi se boriti sa ovim momcima. Kada je vidio njihovu borbu pomislio je. Jebote, ovi znaju boksati", rekao je Lewis.

Nekadašnji apsolutni šampion svijeta također tvrdi da je Joshua u Velikoj Britaniji zaštićen i da se zbog toga ne želi boriti u SAD-u.

"Mislim da bi Wilder i Fury trebali odraditi revanš. Joshua može čekati, jer ne vjerujem da će on doći u SAD. U Engleskoj je zaštićen i bori se pred svojom publikom", dodao je Lewis.

Ovo su sasvim sigurno velike riječi slavnog britanskog boksera i nema sumnje da će Joshua morati na njih da odgovori, ali u ringu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi