King Kong nokautirao protivnika, pa krenuo u obračun i nakon borbe
Foto - Screenshot

Luis Ortiz nokautirao Charlesa Martina

King Kong nokautirao protivnika, pa krenuo u obračun i nakon borbe

Midhat Šljivak

Iskusni kubanski bokser Luis Ortiz nokautirao je sinoć na Floridi Charlesa Martina u šestoj rundi.

U zanimljivom obračunu teškaša King Kong je s nekoliko teških udaraca završio Martina u šestoj rundi i postao je IBF-ov izazivač za titulu prvaka svijeta.

Martin je fenomenalno ušao u meč. Dva puta je imao Ortiza u nokdaunu, ali je 42-godišnji Kubanac uspio da se spasi i na kraju je on slavio pobjedu tehničkim nokautom.

Nakon borbe umalo je došlo do novog fizičkog obračuna između dvojice boraca. Martin je nešto dobacio Kubancu, a ovaj ga je potom odgurnuo.

Veći obračun je spriječen, pa je Ortiz mogao mirno da proslavi pobjedu, 33. u bogatoj karijeri.

On je na omjeru 33-2 (oba poraza doživio protiv Deontaya Wildera) i ima dva nevažeća meča.

[twitter]https://twitter.com/FTB_Vids_YT/status/1477504159154794499[/twitter]

S druge strane nekadašnji IBF prvak teške kategorije Charles Martin doživio je treći poraz u karijeri (28-3-1) i morat će sačekati neku novu šansu za napad na titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi