Stravična svjedočenja iz Dagestana, Khabibov učenik mrtav, oprosta za uvredu nije bilo

18-godišnjak ga izrešetao

Stravična svjedočenja iz Dagestana, Khabibov učenik mrtav, oprosta za uvredu nije bilo

Midhat Šljivak

MMA borac i učenik Khabiba Nurmagomedova, Magomedrasul Mutaev (20), ubijen je 31. januara u Mahačkali. Ubistvo je izvršio dvije godine mlađi borac Nadyrkhan Kadirkhanov i za njim policija traga.

Magomedrasul Mutaev preminuo je 31. januara nakon što je u njega ispaljeno osam metaka iz pištolja. Metak koji je pogodio glavu bio je fatalan i 20-godišnjem borcu spasa nije bilo.

Ubica je također MMA borac. 18-godišnji Madyrkhan Kadirkhanov odlučio je likvidirati Mutaeva jer mu je ovaj vrijeđao porodicu.

"Motiv za ubistvo je ponižavanje od strane Mutaeva. Kadirkhanov je širio priče o ocu Mutaeva, nazivajući ga prevarantom. Ovaj mu se odlučio osvetiti i javno ga je ponizio pred gomilom ljudi", navode ruski mediji.

To poniženje pred najbližim Kadirkhanov nije mogao istrpiti. Odlučio je sve riješiti pištoljem i brutalno je likvidirao Mutaeva koji je bio učenik Khabiba Nurmagomedova.

Oglasi

Ubica još nije uhapšen. Policija traga za njim i trenutno niko ne zna gdje se nalazi.

Druga verzija ubistva je još stravičnija

Postoji i druga verzija razloga zbog kojeg je došlo do ubistva. Navodno je Mutaev žestoko uvrijedio ženski dio porodice svog rivala.

"Mutaev je bio loš komšija, imao je nepristojne komentare prema ami ili sestri osumnjičenog. Potom ga je i pretukao, ovaj je odlučio da se osveti i ubio ga je".

Policija nema apsolutno nikakvih informacija gdje se ubica nalazi. On je viđen na sigurnosnim kamerama na hipodromu 30 minuta nakon ubistva i od tog trenutka mu se gubi svaki trag.

Ubijeni Mutaev je bio izuzetno konfliktna ličnost. Imao je problema s ponašanjem, a prošlog ljeta je još jedan momak pucao na njega i tada je prošao bez povreda.

Tada je uzvratio pucanjem iz vatrenog oružja i istraga je trajala svih ovih mjeseci. Zaključena je njegovim ubistvom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije