Borba milijardera u kavezu: Mark Zuckerberg citirao Khabiba i odgovorio na izazov Elona Muska

Nevjerovatno

Borba milijardera u kavezu: Mark Zuckerberg citirao Khabiba i odgovorio na izazov Elona Muska

Midhat Šljivak

Prvi čovjek kompanije Meta (Facebook, Instagram) Mark Zuckerberg spreman je suočiti se u MMA meču s najbogatijim čovjekom svijeta Elonom Muskom. Za prihvatanje borbe Zuckerberg je iskoristio čuvenu rečenicu legendarnog Khabiba Nurmagomedova 'Pošalji mi lokaciju'.

Mark Zuckerberg spreman je prihvatiti borbu protiv Elona Muska. Dvojica biznismena su putem društvenih mreža poručila kako bi bez problema ušli u oktagon.

Prvi se oglasio Elon Musk koji je poručio: "Spreman sam za meč u kavezu ako je i on".

Nije se dugo čekao odgovor šefa kompanije Meta. Odlučio je iskoristiti čuvenu rečenicu legendarnog Khabiba Nurmagomedova kako bi prihvatio izazov.

"Pošalji mi lokaciju", poruka je Marka Zuckerberga upućena Elonu Musku.

Oglasi

Borba između dvojice milijardera sigurno bi izazvala veliku pažnju. To bi donijelo veliki interes javnosti, no male su šanse da se to dogodi.

Mark Zuckerberg je postao prava borilačka mašina

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg postao je ozbiljna borilačka mašina. On je nedavno odradio svoj prvi jiu jitsu turnir i otišao je kući s medaljama i poprilično je iznenadio konkurenciju s kojom se susreo.

Mark Zuckerberg postao je ozbiljan jiu jitser. Šef Facebooka proteklog vikenda je učestvovao na jednom turniru i ostvario je izuzetne rezultate, te je kući odnio dvije medalje.

Srebro je Zuckerberg uzeo u disciplini Gi, a zlato u No-Gi disciplini. Gi disciplina je ona u kojoj su borci na parteru s kimonom, a No Gi je grappling bez kimona u šorcu i majici.

Oglasi

Pohvalio se milijarder na Instagramu kako je došao do prvih medalja na prvom turniru.

"Odradio sam svoj prvi ji jitsu turnir u uzeo neke medalje za Guerrilla Jiu JItsu tim", napisao je Zuckerberg i zahvalio se ljudima koji su ga trenirali.

U komentarima su mu se javile poznate face iz MMA sporta. Aplauze je dobio od Maxa Hollowaya, a prvak bantam kategorije Alexander Volkanovski je napisao.

"Legenda. Sviđa mi se šorc prijatelju", poruka je Volkanovskog, a tu se još javili Israel Adesanyja, Merab Dvalishvili i mnoge druge MMA legende.

Zuckerberg je veliki ljubitelj MMA sporta. Trenira s poznatim licima u dvorani i uživa u tome.

"Volim gledati UFC, ali volim se i baviti MMA sportom. Ne znam kako nisam prije krenuo s ovim", rekao je Zuckerberg u podcastu kod Joe Rogana i dodao je:

"Od prvog treninga sam znao da je to to. Nakon pet minuta sam pomislio - gdje je ovo bilo čitvog života. Sada treniram zajedno s prijateljima", rekao je Zuckerberg.

Ovaj 38-godišnjak očigledno uživa u onom što radi i pristupio je ozbiljno treninzima što je i pokazao u borbama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi