Mayweather proglasio sebe najboljim svih vremena, a izostavio Alija i Tysona
Foto - EPA

On nema dileme

Mayweather proglasio sebe najboljim svih vremena, a izostavio Alija i Tysona

M. Šljivak

Floyd Mayweather proglasio je sam sebe najboljim bokserom svih vremena.

Neporaženi dugogodišnji šampion već je tri godine u penziji. Otišao je sa omjerom 50-0, a iako nije imao stil borbe kojeg su svi obožavali, priznaje mu se da je veliki šampion.

Sam sebe smatra najvećim svih vremena...

"OK, idemo ovako. Money Mayweather prvi, a zatim idemo Pernell Whitaker, Roberto Duran, Larry Holmes i Aaron Pryor", rekao je Floyd i zatim je istakao zašto smatra da je Larry Holmes najbolji od svih teškaša, među kojima su Muhaammed Ali i Mike Tyson.

"Pobijedio je sve, a kada je njega dobio Tyson, pobijedio ga je gladni mladi šampion, a ovaj je tek izašao nakon duge pauze. Imao je sve, konstantan je bio od prvog do posljednjeg dana karijere", rekao je Floyd.

Izbor je svakako veoma interesantan.

Top Komentari

Mele
Tyson prebio Holmsa, isto kao sto je on prebio Alija kada je bio na zalasku karijere..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi