Kakav šok u Sarajevu: Crnogorac Mihailo Ćulafić pobijedio Harisa Bibera

Obećao pobjedu i ispunio obećanje

Kakav šok u Sarajevu: Crnogorac Mihailo Ćulafić pobijedio Harisa Bibera

Midhat Šljivak

Haris Biber poražen je večeras u Sarajevu od crnogorskog borca Mihaila Ćulafića.

Pravo razočarenje za sarajevsku publiku došao je večeras u borbi Harisa 'Brke' Bibera i crnogorskog borca Mihaila Ćulafića. Crnogorac je zasluženo slavio.

Ćulafić je zaprijetio Biberu kako će ga pobijediti u njegovom gradu. To prijetnju je i ostvario.

Dominirao je crnogorski borac kroz sve tri runde. Nije Biber imao pravi odgovor, no izdržao je tri runde protiv večeras mnogo boljeg rivala.

Nisu sudije imale previše dilema. Ćulafić je slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Definitivno je ovo pravo razočarenje za Bibera koji je imao namjeru ostvariti veliku pobjedu pred domaćom publikom, no večeras jednostavno nije ličio na sebe i zasluženo je poražen.

Oglasi

Naravno, Harisu je večeras najteže, no nema dileme da će se on vratiti jači iz ovog poraza.

Mesud Selimović pobijedio Ernesta Dupljaka

Mesud Selimović je došao do nove pobjede u zaista sjajnoj karijeri. Savladao je neugodnog borca iz Luksemburga Ernesta Dupljaka.

Dupljak je odradio jako dobru prvu rundu, no u ostatku meča je Mesud dominirao u svim segmentima borbe i protivniku nije dozvolio apsolutno ništa.

Oglasi

Lagano je odrađivao posao, nije protivnik imao odgovor na udarce Mesuda Selimovića, no bh. borac nije uspio završiti žilavog borca iz Luksemburga.

Na kraju je odluka otišla u ruke sudija. Dileme nije bilo i Mesud Selimović je upisao trijumf jednoglasnom odlukom sudija.

Ostaje svakako žal što je sarajevska publika definitivno razočarala. Posjeta je bila izuzetno slaba i nije nikakvo čudo što nas niko u svijetu sporta ne smatra ozbiljnim.

Pobjedu je Mesud Selimović posvetio poznatom treneru Ismetu Kavgiću koji je teško bolestan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi