Mike Tyson razočarao Srbe zbog albanskog orla

Legenda iznenadila slavljem

Mike Tyson razočarao Srbe zbog albanskog orla

Midhat Šljivak

Albansko-američki bokser Ermal Hadribeaj protekle sedmice je protiv Carlosa Moline odbranio naslov WBC International prvaka svijeta u super velter kategoriji, a podršku u ovom meču održanom u Uzbekistanu imao od Mikea Tysona. Iron Mike je s njim proslavio pobjedu pokazujući mu albanskog orla.

Mike Tyson putuje širom svijeta kako bi promovisao boks, a prošle sedmice čuveni Iron Mike boravio je u Uzbekistanu, gdje je prisustvovao meču Ermala Hadribeaja i Carlosa Moline.

Albansko-američki bokser slavio je pobjedu tehničkim nokautom u devetoj rundi, a tokom borbe je imao podršku čuvenog nokautera.

Tokom proslave pobjede Iron Mike je pokazao albanskog orla. Na taj način je proslavio pobjedu s Albancem koji je nastavio sjajan niz pobjeda.

Naravno, u Srbiji je nastala ozbiljna reakcija. Razočarani su Mikeom Tysonom, ali svjesni da čovjek vjerovatno ne zna o čemu se zapravo radi.

Oglasi

Ermal Hadribeaj je rođen u Tirani, ali od malih nogu je stanovnik Sjedinjenih Američkih Država. Trenutno boravi u Miamiju.

Profesionalna bokserska karijera mu za sada ide perfektno. Odradio je 17 borbi i sve je dobio od čega je sedam puta slavio nokautom.

Mike Tyson uzeo ogromne cifre od Saudijske Arabije

Iron Mike Tyson uzeo je ogroman novac od Saudijske Arabije kako bi promovisao nedavno održani meč između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua.

Iako cifre nisu javno otkrivene pretpostavlja se da je bivši američki bokser bogatiji za desetak miliona dolara samo zato što je bio dio tima Ngannou pred meč s Furyjem.

Tyson je imao ulogu savjetnika kamerunskog borca. Nekoliko puta mu je davao instrukcije kako bi se trebao boriti, a ovaj je to poprilično iskoristio u meču s WBC šampionom svijeta.

Na kraju je odlukom sudija poražen. Mnogi su međutim uvjereni da je Nagannou zaslužio pobjedu i da je pokraden u ovom duelu.

Najnovije vijesti