Zato mu je sve smiješno: Ogromna cifra od velikog meča ide u džep Mikea Tysona
(AP Photo)

Ima ozbiljan ugovor s Arapima

Zato mu je sve smiješno: Ogromna cifra od velikog meča ide u džep Mikea Tysona

Midhat Šljivak

Legendarni Mike Tyson dio je tima Francisa Ngannoua koji će se večeras u Saudijskoj Aarabiji naći oči u oči s WBC šampionom teške kategorije Tysonom Furyjem. Nije Iron Mike slučajnu tu. Njegov posao je bila promocija borbe za koju će biti itekako dobro plaćen.

Čuveni bokser Mike Tyson zaradit će ogromnu cifru od večerašnjeg obračuna Tysona Furyja i Francisa Ngannoua koji se održava u glavnom gradu Saudijske Arabije - Rijadu.

Iron Mike pojavio se kao trener i dio tima nekadašnjeg UFC prvaka teške kategorije Francisa Ngannoua. Nije Tyson sam odlučio pomoći Kameruncu već ga je platila vlada Saudijske Arabije.

Nije poznata cifra koju će Iron Mike dobiti od Saudijaca. Međutim, izvori bliski organizatorima tvrde da ona nije nimalo bezazlena i da se radi o 'ozbiljnoj lovi'.

Sada je naravno jasno zašto je čuveni teškaš bio itekako raspoložen na press konferencijama i šta je razlog njegovog odličnog raspoloženja na press konferenciji.

Oglasi

Vlada Saudijske Arabije ne štedi novac kako bi u svojoj zemlji organizovala najveće sportske događaje. Već polako potpuno preuzimaju boksersku scenu.

U Rijadu će 23. decembra biti odrađena borba i za apsolutnog prvaka svijeta između Tysona Furyja i Oleksandera Usyka, a za narednu godinu planiraju se novi veliki obračuni.

Saudijska Arabija je spremna preuzeti svijet sporta. Plaćaju nestvarne cifre koje sportisti rado prihvaćaju i sasvim sigurno treba očekivati da se ovaj trend i nastavi u budućnosti.

Iron Mike je samo jedan u nizu koji nije rekao 'NE' arapskim milionima. On je čovjek koji itekako dobro zna napraviti biznis, a promocija ove borbe je idealna za njega.

On je svoj posao obavio. Ugovor se završava nakon večerašnje borbe i račun Mikea Tysona bit će pun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi