Nakon toliko iščekivanja, Fury se obrukao izborom protivnika za povratnički meč

Bivši svjetski prvak u ringu protiv Seferija

Nakon toliko iščekivanja, Fury se obrukao izborom protivnika za povratnički meč

Bivši svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji Tyson Fury će se nakon dugo odsustva vratiti u ring 9. juna.

Inače, "luckasti" Fury se nije borio od kada je protiv Wladimira Klitchka u novembru 2015. godine preuzeo pojaseve svjetskog prvaka po IBF, WBA i WBO verziji.

Njegov protivnik će biti Sefer Seferi, bokser albanskog porijekla sa "sjedištem" u Švicarskoj. Inače, Seferi je većinu svoje karijere proveo boksujući u kruzer kategoriji, ali će protiv Furyja u ring ući kao teškaš.

Iako je Seferi izgubio samo jednom u 24 profesionalne borbe može se reći da je ovaj 39-godišnjak poprilično anoniman bokser.

Mnogi su možda očekivali nešto atraktivnijeg protivnika na povratku bivšeg svjetskog prvaka u ring, ipak u Manchesteru nas 9. juna očekuje duel Furyja i Seferija.

Podsjetimo, Fury koji nema poraza u profesiolanoj karijeri, je 2016. godine suspendovan zbog doping skandala i oduzete su mu titule. Za njegovog odsustva, Anthony Joshua je došao do titula IBF, IBO, WBA i WBO prvaka u teškoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi