Potvrđeno: Tyson Fury u ringu početkom juna
Foto: EPA

Povratak nakon dvije i po godine

Potvrđeno: Tyson Fury u ringu početkom juna

M. Šljivak

Nekadašnji šampion svijeta teške kategorije Tyson Fury vratiće se u ring početkom juna.

Ovu vijest je potvrdio njegov promotor i agent Frank Warren, a 29-godišnji bokser će se boriti 9. juna u Manchesteru.

Protivnik još uvijek nije poznat, ali će vjerovatno posložiti kao zagrijavanje pred dugo očekivani meč protiv Anthonyja Joshue koji bi se trebao dogovoriti do kraja ove godine.

Fury se nije borio već dvije i po godine. Posljedni meč je odradio u novembru 2015. godine kada je sa trona skinuo legendarnog Vladimira Klička, ali su nakon toga uslijedlili problemi sa depresijom i pad na doping testu.

Ipak, krajem prošle godine najavljen je veliki povratak. To će se na kraju i desiti 9. juna ove godine, a protivnik će uskoro biti poznat.

Fury je u karijeri odradio 25 borbi i sve ih je dobio, a 18 mečeva je završio nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi