Šest mogućih protivnika za Tysona Furyja
Foto: EPA

Vraća se 9. juna

Šest mogućih protivnika za Tysona Furyja

M. Šljivak

Nekadašnji šampion svijeta teške kategorije Tyson Fury vraća se u ring 9. juna u Manchesteru.

Njegov rival u povratničkom meču još uvijek nije poznat. Fury je prozivao najveću zvijezdu svjetskog boksa Anthonyja Joshuu, ali male su šanse da će se boriti sa šampionom u povratničkom meču.

Za sada je najizgledniji rival Amerikanac Kevin Johnson. Radi se 38-godišnjem Amerikancu koji u karijeri ima 32 pobjede i devet poraza, te poraze u svim jačim mečevima koje je odradio (Joshua, Pulev, Chisora).

Pored njega još jedan Amerikanac je na listi potencijalnih rivala. Radi se o 46-godišnjem Shannonu Briggsu, nekadašnjem šampionu svijeta, ali koji je daleko od forme u kojoj je bio kada je 1997. godine pobijedio legendarnog Georgea Foremana u borbi za naslov.

Pored dvojice američkih boksera među potencijalnim rivalima su i četvorica Britanaca. To su David Price, Dereck Chisora, Tony Bellew i Nick Webb.

Svakako da bi najnezgodniji rival bio Bellew, ali on u meč može ući samo ako se otkaže njegov uzvratni duel protiv Davida Hayea koji bi se trebao održati 5. maja. Također, nezgodan rival je i Dereck Chisora koji se borio sa gotovo svim velikim imenima svjetskog boksa.

Price i Webb bi vjerovatno bili lagani zalogaji za Furyja kojem će ovaj meč poslužiti kao zagrijavanje za napad na titule prvaka koje drže Anthony Joshua i Deontay Wilder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi