Sve je potpisano: Tyson Fury protiv Oleksandera Usyka za apsolutnog prvaka svijeta
Foto - EPA

Konačno

Sve je potpisano: Tyson Fury protiv Oleksandera Usyka za apsolutnog prvaka svijeta

Midhat Šljivak

Tyson Fury i Oleksandr Usyk borit će se za titulu apsolutnog prvaka teške kategorije. Kako navodi ESPN svi dokumenti za ovaj meč su potpisano i on će se održati 23. decembra ili u januaru naredne godine u Saudijskoj Arabiji.

Ono što je svijet boksa želio to je i dobio. Tyson Fury i Oleksandr Usyk naći će se u ringu i odlučit će ko je najbolji bokser svijeta u ovom trenutku.

Kako navodi ESPN svi dokumenti za boru za apsolutnog prvaka svijeta su potpisani, a već se zna i datum kada bi se šampioni trebali naći u ringu.

Mjesto borbe je Saudijska Arabija, vjerovatni datum je 23. decembar ili eventualno januar naredne godine. Sve zavisi od Furyja i njegove borbe protiv Francisa Ngannoua u oktobru.

Oglasi

Tako će svijet boksa konačno dobiti odgovor na pitanje ko je najbolji teškaš današnjice i to će definitivno biti ogroman spektakl.

Ukrajinac Oleksandr Usyk vlasnik je WBA Super, IBF, WBO, IBO i The Ring titula prvaka svijeta, dok Kralj Cigana s druge strane ima pojas WBC šampiona.

Oba borca su dosad neporažena. Nekadašnji kralj cruiser kategorije Usyk na omjeru je od 21-0, a Fury je na omjeru od 33 pobjede i jednog neriješenog meča.

Spektakl je u najavi i cijeli svijet jedva čeka ovaj obračun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi