Ostrvo, plaža i spektakl za pamćenje

Khabib protiv Gaethjea

Ostrvo, plaža i spektakl za pamćenje

M. Šljivak

Justin Gaethje će gotovo sigurno biti naredni protivnik Khabiba Nurmagomedova.

Borba privremenog prvaka i nosioca pojasa lake kategorije UFC-a mnogo je bliža od očekivanog i mogla bi se već desiti u julu ove godine na ostrvu koje UFC sprema za svoje borce.

Potvrdio je to prvi čovjek UFC-a Dana White u razgovoru za ESPN.

"Očekujem da se borba Khabib - Gaethje dogodi ovog ljeta. Ne znam da li će biti prva, ali bit će na ostrvu, izuzev ako se svijet čudesno oporavi brže nego što to mislim", poručio je White.

Ostrvo na kojima će se organizovati borbe bit će ubrzo spremno da ugosti prve borce.

"Nadam se da će sve biti gotovo do sredine ili kraja juna", rekao je White.

Ostrvo za borbe sadržavat će sve moguće uslove za trening i boravak boraca i mogao bi biti dom mnogim budućim eventima bez publike.

Tako bismo već u julu mogli vidjeti pravi spektakl i borbu Khabib-Gaethje, a vrlo je lako da će među onima koji se budu borili na ostrvu biti i Conor McGregor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi