Povratak i druge zvijeri: Tyson će imati priliku da se osveti velikom rivalu?

Holyfield žestoko trenira

Povratak i druge zvijeri: Tyson će imati priliku da se osveti velikom rivalu?

M. Šljivak

Legendarni Mike Tyson već uveliko trenira kako bi se vratio u ring.

Iako godinama nije udarao fokusere Tyson je pokazao da još uvijek posjeduje nevjerovatnu brzinu i da bi i u 54. godinu lako mogao nokautirati mnogo mlađe borce od sebe.

Po objavi povratka u ring za egzibicione mečeve Iron Mike je dobio dosta ponuda. Ipak, ako je suditi po treninzima njegovog starog rivala Evandera Holyfielda, vrlo lako bi se mogao desiti i treći meč između njih.

Holyfield je u videu pokazao da ni on nije za staro gvođže iako mu je 57 godina, no nešto ranije je istakao da bi radije meč protiv Riddicka Bowea.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CAHLkFTFSOG/[/instagram]

"Ne bi mi smetalo opet ući u ring s njim. Čak iako sam četiri godine stariji to ne bi bio problem. Ako mene lično pitate, jedina osoba koju bih stvarno pitao za borbu je Riddick Bowe", rekao je Holyfield.

Međutim, uveliko se špekuliše da će se Tyson i Holyfield po treći put naći u ringu. Njihove slavne borbe u 90-im godinama prošlog stoljeća postale su ikonske, a The Real Deal je dobio oba meča.

Posebno je ostao upamćen meč iz juna 1997. godine kada je Tyson diskvalifikovan nakon što je Holyfieldu odgrizao dio uha.

Njihov novi obračun sasvim sigurno bi izazvao veliku pažnju širom svijeta i vidjet ćemo hoće li se on zaista i desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi