Skandal u najavi: Bokserski meč stoljeća organizira vođa moćne bande!

Skandal u najavi: Bokserski meč stoljeća organizira vođa moćne bande!

E. Škorić

Irski premijer se zabrinuo kada je čuo koja osoba se povezuje s organizacijom dugo očekivane borbe između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue.

U četvrtak je irski premijer Leo Varadkar izrazio zabrinutost jer je osoba koja organizuje dugoočekivanu borbu između Furyja i Joshue zapravo neko iz kriminalnog miljea.

Daniel Kinahan se smatra vođom moćne bande koja se posebno bavila trgovinom drogom.

U srijedu je Joshuin promotor Eddie Hearn rekao da bi mogao organizovati dvije borbe između dvojice prvaka, uključujući i prvu u ljeto 2021. godine, rekavši da još uvijek mora ukloniti određene prepreke.

Anthony Joshua (30) ima pojaseve WBA, IBF i WBO. Godinu dana stariji Fury ima pojas WBC-a. U videu objavljenom na društvenim mrežama Fury se zahvalio Ircu Danielu Kinahanu na njegovoj ulozi u raspravama koje su načelno dovele do ovog sporazuma.

Upitan u parlamentu o toj temi, Leo Varadkar rekao je da je "prilično iznenađen što vidi kako je Tyson Fury u ovom videozapisu rekao ime osobe, kao da to nije neko s poznatom prošlošću u ovoj zemlji".

Dodao je da su irski diplomati kontaktirali vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata o toj temi, a Kinahan navodno živiu u Dubaiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije