'Prepolovljeni' Andy Ruiz se vraća u ring i to protiv žestokog udarača

Meksikanac se bori u decembru

'Prepolovljeni' Andy Ruiz se vraća u ring i to protiv žestokog udarača

M. Šljivak

Nekadašnji prvak svijeta teške kategorije Andy Ruiz JR trebao bi se u decembru vratiti u ring.

Ruiz žestoko radi na povratku. Želi što spremniji dočekati novu šansu za napad na titulu, pa je već sada izgubio popriličan broj kilograma.

A novi nastup bi se trebao desiti u decembru. Pregovori se vrše sa njemačkim bokserom Manuelom Charrom i upravo bi ovaj udarač mogao biti novi rival Ruizu.

"Moj promotor Erol Ceylan će naredne sedmice otputovati u SAD kako bi pokušao završiti ovaj meč. Ja sam spreman, na njemu je sve. Ako želi borbu, neka se bori sa mnom", poručio je Charr.

Njemački bokser je već tri godine van ringa. Suspendovan je zbog korištenja zabranjenih supstanci, a u karijeri je na mjeru od 31-4.

Charra su tokom karijere dobijala velika imena Vitali Kličko, Alexander Povetkin, Mairis Briedis, te od Johanna Duhaupasa.

Top Komentari

Mele
Protiv starijeg Klitcka nista ovaj nije pokazao, bio bucko mali, sav krvav i masakriran, Poceo stereoide i dobio misice sad. Ruiz ce ga uspavati sigurno..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti