Spalio Kuran, pa ga Kadyrov prepustio u ruke sina MMA borca: "Dostojanstveno je branio vjeru"
(AP Photo/Musa Sadulayev)

Podržao poteze svog sina

Spalio Kuran, pa ga Kadyrov prepustio u ruke sina MMA borca: "Dostojanstveno je branio vjeru"

Midhat Šljivak

Muškarac iz Čečenije spalio je Kuran i to mu nije oprošteno od strane čečenskog vođe Ramzana Kadyrova i njegovih boraca. Uhapsio ga je i prepustio sinu Adamu koji je MMA borac i nesretnik se nije dobro proveo.

Muškarac u Čečeniji imena Nikita Zhuravel uspio je uvrijediti sve muslimane širom svijeta. Spalio je Kuran i na taj način je sam sebi napravio ozbiljan problem.

Policija ga je uhapsila i odvela u pritvor. Ljudi čečenskog vođe Ramzana Kadyrova odlučili su ga naučiti pameti, a posebno njegov sin Adam koji je odlučio pretući uhapšenog.

Kadryov se pohvalio snimcima na kojima njegov sin Adam tuče čovjeka koji je spalio Kuran. Podržao je njegovu akciju.

"Pretukao ga je i svaka mu čast na tome. Bez pretjerivanja, ponosan sam na Adamov postupak. Zaradio je moje poštovanje jer je stekao zrele ideale časti i dostojanstva jer je stao u odbranu svoje vjere", poručio je Kadyrov.

Oglasi

Zhuravel koji je pretučen žalio se borcima za ljudska prava u Rusiji, ali sve su mu žalbe uzaludne nakon što je napravio sramotan čin.

Treba svakako napomenuti da je Ramzan Kadryov odavno umiješan u razne borilačke sportove, posebno MMA u kojem ima i svoju promociju Akhmat.

Godinama organizuje zaista vrhunske borbe. Dovodi borce sa svih strana svijeta i po svjedočenjima mnogih, izuzetno dobro plaća.

On se od prije nekoliko godina brine i za najboljeg čečenskog borca Khamzata Chimaeva, a u žestokim treninzima su i njegovi sinovi.

Oglasi