Čudovište s Kube: Robelis Despaigne nešto je nezapamćeno u MMA sportu!
Nevjerovatni Kubanac ima visinu od 201 centimetar i raspon ruku od 221 centimetra

Niko nije ušao u drugu rundu s njim

Čudovište s Kube: Robelis Despaigne nešto je nezapamćeno u MMA sportu!

M. Šljivak

Kubanski teškaš Robelis Despaigne na spektakularan način je debitovao u UFC-u. Na UFC 299 eventu u Miamiju za 18 sekundi nokautirao je Josha Parisiana.

Rukovodstvo UFC-a nije ostalo imuno na strašne nokaute koje je od početka MMA karijere imao kubanski teškaš Robelis Despaigne.

Ovaj 201 centimetar visoki borac zadivio je svijet ekspresnim nokautima. Protivnici su mu jedva trajali po nekoliko sekundi i prethodne tri borbe u organizaciji Fury FC trajale su mu svega 19 sekundi.

Za 18 sekundi je riješio protivnika na UFC debiju. Očekivano, odmah je krenuo žestoko prema rivalu i zatim je povlačeći se prema nazad iskoristio nevjerovatno duge ruke (221 centimetar), pogodio Josha Parisiana, a ovaj je završio na podu.

Oglasi

Tako je na zastrašujući Kubanac na fantastičan način započeo UFC karijeru. Čovjek je nokaut mašina i očigledno u rukama ima prave bombe.

Naravno, on je dolaskom u UFC ispunio san. Sada želi dostići slavu i postati šampion.

"Ovo mi je san otkako sam došao u MMA. Hvala Bogu što sam tu i što mogu ostvariti svoj san. Ponosan sam i veoma sam zahvalan svima za podršku", rekao je Despaigne.

On je za ovaj nokaut dobio bonus od 50.000 dolara, a s obzirom na to kakav je nokauter, dodatni bonusi će biti konstanta u njegovim nastupima.

Robelis Despaigne je taekwondo majstor i osvajač olimpijske medalje

Robelis Despaigne poznato je ime u svijetu taekwondoa. Iza sebe ovaj 35-godišnjak ima brojne uspjehe u ovom sportu, a svakako je najveći bronza s Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Oglasi

Također, dva puta je Kubanac bio i treći na prvenstvima svijeta, ali 2019. godine odlučio je napustiti taekwondo i posvetiti se MMA sportu.

Ispostavio se to kao pravi potez. Tri godine kasnije Robelis je upisao debi i neposredno pred istek prve runde Katuma Mulumba je završen nokautom.

U naredna tri meča redom su padali Travis Gregoire (12 sekundi), Stevie Payne (3 sekunde) i Miles Banks (4 sekunde). Nokauti su privukli pažnju UFC-a i stigao je ugovor.

Josh Parisian je prva žrtva za Big Boya. Drugi je ovo najbrži nokaut u historiji teške kategorije UFC-a. Rekorder je Todd Duffe koji je za sedam sekundi nokautirao Tima Haguea 2009. godine.

Ipak, sudeći prema onom što Kubanac pokazuje u oktagonu, uskoro bi i ovaj rekord mogao biti ugrožen.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Dajte mu onog svedjanina supka koji zeli neki patriota da bude iz malma dok pere svedske guzove. Dajte mu ga da i ono malo pichetine izlupa @BosanskaSvedska
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi