Vladimir Kličko se vraća u ring protiv čovjeka koji ga je godinama proganjao
Foto - Screenshot

Shannon Briggs tvrdi da je prihvatio ponudu

Vladimir Kličko se vraća u ring protiv čovjeka koji ga je godinama proganjao

Midhat Šljivak

Legendarni ukrajinski bokser Vladimir Kličko navodno se vraća u ring.

Ovaj 45-godišnji bokser koji je posljednji meč odradio 2017. godine navodno je dogovorio povratnički meč i to protiv čovjeka koji ga je godinama proganjao - Shannona Briggsa.

Nekadašnji američki bokser koji ima 49 godina u izjavi za Sky je istakao da je dobio ponudu za meč protiv Klička.

"Sudbina je takva - kakva je. Danas sam prihvatio borbu protiv Vladimira Klička u njegovom povratničkom meču" rekao je Briggs za Sky Toe2Toe podcastu i nastavio je:

Oglasi

"Vi ste prvi koji ste ovo saznali. Ni moja žena ne zna za ovo, a trenutno je ispred kuće. Kunem vam se Bogom i majčinim grobom", poručio je Briggs.

Amerikanac je nekadašnji WBO prvak svijeta, a u bogatoj karijeri je boksovao sa Vitalijem Kličkom, Lennoxom Lewisom, Sultanom Ibragimovom, Georgeom Formanom.

Upravo mu je pobjeda nad Foremanom najveća u karijeri koju je završio sa omjerom 60-6-1-1.

Interesantno je svakako da je Briggs godinama proganjao Vladimira Klička. Pojavljivao se na borbama, na vaganjima i gdje god bi Ukrajinac imao zakazane sastanke.

Tražio je meč protiv njega kada je ovaj dominirao svijetom boksa, ali ga na kraju nije dobio.

Ipak, očigledno je Kličko odlučio da pruži šansu 49-godišnjem bokseru i vidjet ćemo hoće li se ova borba zaista i desiti.

Dr. Steelhammer je karijeru završio porazom od Anthonyja Joshue 2017. godine, a sa trona ga je godinu i po dana ranije skinio Tyson Fury.

Prethodno je čuveni Ukrajinac vladao teškom kategorijom više od jedne decenije i u karijeri je na omjeru od 64-5.

Top Komentari

WOLF20
Boks postao sprdacina
2 0
C.Banks
Fura se na Tajsona
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi