'Khabibov let' viđen je u općem haosu u Abu Dhabiju - Sijevale su šake poznatih boraca

Brutalne scene

'Khabibov let' viđen je u općem haosu u Abu Dhabiju - Sijevale su šake poznatih boraca

Midhat Šljivak

Brazilski borac Paulo Costa trebao je biti dio UFC 294 eventa u Abu Dhabiju, ali je zbog operacije lakta propao meč s Khamzatom Chimaevom. Čečen se na kraju borio s Kamaru Usmanom, a Costa je došao kao gledatelj i nije moglo bez haosa jer se potukao u publici.

Paulo Costa propustio je UFC 294 u Abu Dhabiju zbog operacije lakta koji je bio zahvaćen stafilokokama. Propao mu je tako meč s Khamzatom Chimaevom koji je kao zamjenskog protivnika dobio Kamarua Usmana i uspio ga je pobijediti većinskom odlukom sudija.

Costa je međutim odličio doći na jučerašnji događaj i njegova pojava izazvala je popriličnu pažnju. Očekivano, nije moglo bez incidenata i došlo je do tuče između brazilskog borca i publike.

U jednom trenutku nastala je ozbiljna tuča. Pali su i neki udarci, a viđen je i let preko osiguranja prema Costi kojeg je izveo MMA borac iz Rusije Shovkhal Churchaev. Sve je izgledalo kao slavni let Khabiba Nurmagomedova prema Dillonu Danisu u Las Vegasu, nakon što je prebio Conora McGregora.

Iz nepoznatog razloga Rus i Brazilac su prvo započeli verbalni obračun, osiguranje je pokušalo da zaustavi fizički sukob, no u tome nisu uspjeli.

Oglasi

Uslijedio je let Churchaeva za pamćenje. Skočio je preko ljudi koji su štitili brazilskog borca, zamahnuo je rukom, no nije uspio zadat udarac za razliku od Coste koji je uspio pogoditi.

Rus je odmah izbačen iz dvorane. Nije mu više dozvoljeno da se vrati i sigurno da mu slijedi i zabrana pristupa događajima najveće svjetske organizacije.

Shovkhal Churchaev je u MMA karijeri odradio tri borbe. Sve tri je dobio, od čega dvije borbe nokautom i jednu odlukom sudija.

Trenutno je član Bellatora. Ipak, po svemu sudeći ova organizacija bliži se svom kraju i vidjet ćemo gdje će se ovaj borac na kraju skrasiti.

Paulo Costa je s druge strane na omjeru od 14-2 u karijeri i očekuje se da bi mogao biti jedan od narednih rivala Khamzata Chimaeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti