Šou Tysona Furyja na povratku u ring
Bivši šampion napravio pravi šou u ringu

Pobijedio lagano Albanca

Šou Tysona Furyja na povratku u ring

M. Šljivak

Tyson Fury pobijedio je večeras u Manchesteru Albanca Sefera Seferija tehničkim nokautom u četvrtoj rundi.

Nekadašnji prvak svijeta teške kategorije nakon dvije i po godine se ponovo vratio u ring, a Albanac je za njega večeras bio lagan zalogaj usprkos dugom odsustvu iz ringa.

Do 26. pobjede u karijeri Fury je došao nakon pravog šou programa u ringu. Odlučio je usput i zabavljati publiku, dok je Seferi borbu mnogo ozbiljnije shvatao.

Ipak, tek prvi ozbiljniji udarac britanski bokser je zadao tek krajem prve runde, a do tog trenutka je zabavljao publiku.

Nakon precrtane druge runde u kojoj je više pažnje privukao obračun u publici gdje su padali jači udarci u odnosu na one u ringu, Fury je ozbiljnije ušao u treću rundu.

Uspio je Gipsy King nekoliko puta pogoditi Albanca koji je pokušavao da brzinom nadoknadi činjenicu da je 20-ak centimetara niži, a povremeno je uspijevao i da pogodi lice bivšeg šampiona svijeta.

Fury je nekoliko puta pogodio protivnika i u četvrtoj rundi, ali Seferi je dobro podnosio udarce i stajao je na nogama i nakon četvrte runde. Ipak, odlučio je predati borbu tokom pauze i Fury je upisao pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi