'Zvijer' se vraća u Sarajevu: Tomo Spahović u obračunu s legendom
Foto - FNC / Instagram

Nakon osam godina ponovo u oktagonu

'Zvijer' se vraća u Sarajevu: Tomo Spahović u obračunu s legendom

Midhat Šljivak

Bh. borac Tomislav Spahović (33) vraća se MMA sportu u borbi protiv legendarnog slovenačkog kickboxera Mirana Fabjana. Oni će se u oktagonu naći na FNC 14 eventu koji se 16. decembra održava u Sarajevu.

Tomislav Spahović se nakon osam godina pauze vraća u oktagon. 'Zvijer' će predvoditi FNC 14 event u Sarajevu koji se održava 16. decembra, a protivnik će mu biti legendarni Slovenac Miran Fabjan.

Ova borba je službenu potvrdu dobila protekle noći u Beogradu. Spahović i Fabjan su se našli licem u lice i definitivno treba očekivati istinski spektakl.

"Završavam karijeru - Njegovu", poruka je Mirana Fabjana, dok je Spahović poručio: "Definitivno ćemo pružiti fenomenalnu borbu, ali će biti suprotno od onog što je on rekao", riječi su bh. zvijeri.

Oglasi

Spahović će tako na domaćem terenu odraditi povratnički meč nakon osam godina pauze koju je bio prinuđen napraviti zbog popriličnih problema sa zakonom.

'Zvijer' je u dosadašnjoj karijeri odradio 14 borbi i ima učinak od osam pobjeda i šest poraza. Poznat je po razornom udarcu.

S druge strane 38-godišnji Fabjan je kickboxing legenda, pa tako u MMA sportu ima samo dva odrađena meča i dvije pobjede, ali je slovenski Rocky ipak mnogo poznatiji po kickboxingu gdje je stekao veliko ime.

FNC polako postaje ozbiljna evropska organizacija. Sve to na odličan način vodi Dražen Forgač i svakako se nadamo da će i Sarajevo pokazati veliki interes za MMA sportom.

Uskoro će biti poznat i kompletan raspored borbi. Očekuje se nastup još nekoliko bh. boraca i vidjet ćemo kako će to sve 16. decembra u Sarajevu izgledati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi