Tyson Fury razočarao navijače odabirom Australca za novog protivnika
Tyson Fury je ovih dana boravio u Australiji gdje je promatrao meč svog prijatelja Josepha Parkera (Foto: EPA)

Kralj Cigana ne želi težak meč

Tyson Fury razočarao navijače odabirom Australca za novog protivnika

Midhat Šljivak

WBC prvak svijeta teške kategorije Tyson Fury odabrao je protivnika za odbranu pojasa. To bi prema svemu sudeći trebao biti neporaženi australski bokser Demsey McKean.

Tyson Fury tvrdi da mu u teškoj kategoriji nema ravnog u svijetu boksa i da će se boriti s bilo kim kako bi to dokazao. Prije nekoliko dana je prozvao mnoge na borbu, a ranije je on lično upropastio pregovore o borbi s Oleksanderom Usykom.

I dok tvrdi kako mu niko nije ravan Kralj Cigana pažljivo bira protivnike kako bi sačuvao pojas. Prvobitno se trebao boriti protiv Kineza Zhileija Zhanga, ali je ta opcija propala jer Kinez mora ponovo u ring s Joeom Joyceom. Ipak, čini se kako je protivnik sada konačno poznat.

Australac Demsey McKean (32) trebao bi se naći u ringu s Furyjem. Britanski bokser potvrdio je kako bi ovog ljeta mogao u ring s ovim bivšim ragbistom, MMA i Muai Thai borcem.

"McKean je među deset najboljih teškaša i definitivno je među vodećim imenima za izazivača. Ako propadne borba s Usykom on bi bio dobra priprema za njega jer je također ljevak", istakao je Fury.

Oglasi

Odabir je naravno razočarao ljubitelje boksa. Odavno mnogi tvrde kako Fury izbjegava velike mečeve i da je namjerno upropastio pregovore, prvo s Anthonyjem Joshuom, a potom i s Oleksanderom Usykom.

Fury je u oba navrata postavljao uslove kakvi se ne mogu ispuniti. Usyk je čak pristao i da dobije znatno manje novca, no na kraju je Britanac nastavio s bezobraznim zahtjevima zbog kojeg do borbe nije došlo.

Zato je Kralj Cigana odlučio ponovo odabrati lagan zaloga. Demsey McKean jeste neporažen borac (22-0), ali u karijeri nije imao neki naročit skalp protiv velikih imena.

Radi se o 32-godišnjaku koji je igrao ragbi, da bi se potom prebacio na borilačke sportove. Okušao se u MMA i Muay Thaiju, da bi potom prešao u boks.

Odabir njega kao protivnika veliko je razočarenje za fanove. Tu je dosta imena koji su definitivno po kvalitetu ispred Australca, ali Fury očigledno ne želi previše težak ispit u ovom trenutku.

Eventualna borba između Furyja i McKeana trebala bi se desiti u julu ili početkom augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi