Fury obećao Wilderu da će ga isprebijati unutar pet rundi
Foto - EPA

Kralj Cigana uvjeren u pobjedu

Fury obećao Wilderu da će ga isprebijati unutar pet rundi

M. Šljivak

Borba za WBC prvaka svijeta teške kategorije između Tysona Furyja i Deontayja Wildera premještena je sa 24. jula na 9. oktobra.

Razlog otkazivanja borbe je činjenica da je Fury bio pozitivan na testu za koronavirus, pa je borba prebačena za jesen ove godine.

WBC prvak Tyson Fury uvjeren je kako će ponovo deklasirati Wildera kojeg je u februaru 2020. godine doslovno prebijao sedam rundi, nakon čega je meč prekinut.

"On je mentalno razbijen čovjek", počeo je priču Fury za Daily Mail i nastavio je:

"Prošli put sam ga uništio u sedam rundi, a ovog puta ću biti još brži. Past će do pete runde", istakao je Fury.

Uvjeren je Fury da bi od deset borbi protiv Wildera dobio svih deset.

"Zna on to dobro. Da se borimo deset puta, ja bih deset put apobijedio. Deontayju će trebati pomoć nakon što ga ponovo zdrobim", istakao je Fury.

Oktobarski meč bit će treći obračun ovih boksera. Prethodno je u decembru 2018. godine meč završen neriješeno, a u februaru prošle godine Fury je nanio prvi poraz američkom bokseru.

Top Komentari

King_Kenny
...Fury je ono sto je trebalo boksu u teskoj kategoriji,ima tu i dosta "trash talka" ali mora se priznati da je vrhunski bokser...steta sto nije doslo do borbe izmedju njega i Joshue,to bi bio spektakl,na zalost sve je upropastio ovaj Wilder koji je vec 2 puta dobio dobre batine od Furyja,a evo hoce i treci put...i u onom prvom mecu su mu navukli nerijeseno.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi